Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κόντρα στο ρεύμα των πράσινων επιλογών η Aramco - «Συνεχίστε τις επενδύσεις στα ορυκτά»

Κόντρα στο ρεύμα των πράσινων επιλογών η Aramco - «Συνεχίστε τις επενδύσεις στα ορυκτά»
Ο Nasser προειδοποίησε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο χαοτική μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στα κελεύσματα της εποχής έχει η Saud Aramco, η οποία δια στόματος του CEO, Amin Nasser προτρέπει τους παγκόσμιους ηγέτες να συνεχίσουν να επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα. Αυτό γιατί, η «ενεργειακή μετάβαση δεν μπορεί να γίνει εν μια νυκτί».

Ο Nasser, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στο Χιούστον του Τέξας, πρόσθεσε ότι υπάρχει μια «υπόθεση» ότι ο κόσμος μπορεί να μεταβεί στην πράσινη ενέργεια με το πάτημα ενός διακόπτη, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές.

«Κατανοώ τη δημόσια παραδοχή ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα διαδραματίσουν ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της μετάβασης και μετά θα είναι δύσκολο για κάποιους», είπε ο Nasser στους αντιπροσώπους στο WPC, μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στελεχών πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο.

«Αλλά η παραδοχή αυτής της πραγματικότητας θα είναι πολύ πιο εύκολη από την αντιμετώπιση της ενεργειακής ανασφάλειας, του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού και της κοινωνικής αναταραχής, καθώς οι τιμές γίνονται αφόρητα υψηλές και βλέποντας τις καθαρές μηδενικές δεσμεύσεις των χωρών να αρχίζουν να αποτυγχάνουν».

Αυτή δεν είναι η πρώτη ένδειξη για το πόσο μη ρεαλιστικοί έχουν γίνει οι στόχοι για την κλιματική αλλαγή.

Στο ίδιο πνεύμα και η Exxon

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Exxon αποκάλυψε χθες (6/12) τα σχέδια για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών από τις δραστηριότητές της σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Δυτικό Τέξας και στο Νέο Μεξικό έως το 2030.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Darren Woods τόνισε τη συνεχιζόμενη ανάγκη για ορυκτά καύσιμα εν μέσω της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια. Η παγκόσμια ζήτηση για ορυκτά καύσιμα ανέκαμψε απότομα φέτος καθώς οι παγκόσμιες οικονομίες ανέκαμψαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Και οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα από την καύση ορυκτών καυσίμων προβλέπεται να αυξηθούν σε 36,4 δισεκατομμύρια τόνους φέτος σε σύγκριση με το 2020, σημειώνοντας αύξηση 4,9%.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης