Ενέργεια

Toyota: Επένδυση 1,29 δισ. δολ. για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών ηλ. οχημάτων

Toyota: Επένδυση 1,29 δισ. δολ. για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών ηλ. οχημάτων
Η εταιρεία αναμένει ότι η εγκατάσταση θα είναι σε θέση να παράγει αρκετές μπαταρίες ιόντων λιθίου για 200.000 πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα

Στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της προχωρά η Toyota Motor, σύμφωνα με το CNBC. Η επένδυση αγγίζει τα 1,29 δισ. δολ. και τοποθεσία επελέγη η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα.

Η εταιρεία αναμένει ότι η εγκατάσταση θα είναι σε θέση να παράγει αρκετές μπαταρίες ιόντων λιθίου για 200.000 πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα όταν η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τελικά την παραγωγή μπαταριών έως και 1,2 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Επίσης, θα δημιουργηθούν 1.750 θέσεις εργασίας με την εταιρία να αναφέρει ότι η Βόρεια Καρολίνα προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για αυτήν την επένδυση, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής, του εκπαιδευτικού συστήματος υψηλής ποιότητας, της πρόσβασης σε ένα ποικίλο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και ένα φιλόξενο περιβάλλον για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τα παράλληλα ενεργειακά οφέλη

Η εταιρεία αναμένει ότι το νέο εργοστάσιο θα τροφοδοτείται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή των μπαταριών. Η Toyota έχει δεσμευτεί να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα για τα οχήματα και τις δραστηριότητές της έως το 2050.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Biden προέτρεψε τις εταιρείες να φέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μετά από μια συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη τσιπ ημιαγωγών, που είχε ως αποτέλεσμα την μαζική διακοπή λειτουργίας αρκετών εργοστασίων.

«Σήμερα ξεκινάμε το ταξίδι μας προς την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα, παρέχοντας την κατάλληλη και πιο βιώσιμη κινητικότητα σε όλους», δήλωσε ο Ted Ogawa, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor North America.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης