Ενέργεια

Elon Musk: Αντιτίθεται στην χρηματοδότηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Joe Biden

Elon Musk: Αντιτίθεται στην χρηματοδότηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Joe Biden
Η κυβέρνηση πρέπει να είναι διαιτητής, αλλά όχι παίχτης μέσα στο γήπεδο

Αντίθετος με το σχέδιο του προέδρου Joe Biden «Build Back Better» (ΒΒΒ) είναι ο Elon Musk, εκφράζοντας ιδιαίτερα την έντονη διαφωνία του με την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση προς συγκεκριμένες εταιρείες για την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
«Η κυβέρνηση πρέπει να είναι διαιτητής, όχι παίχτης μέσα στο γήπεδο» σχολίασε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να βγει από τη διαδικασία ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών».

Ο ιδρυτής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος με το σχέδιο (ΒΒΒ) απλά θα διογκώσει το έλλειμμα της χώρας, χωρίς να βοηθήσει σε κάτι.
«Θα είναι προτιμότερο εάν δεν περάσει» λέει ο Musk που μίλησε από το εργοστάσιο της Tesla στο Όστιν.
Αν και η Tesla θα μπορούσε να ωφεληθεί από ορισμένες πτυχές του νομοσχεδίου, ο Musk τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της κατάργησης όλων των κρατικών επιδοτήσεων για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, όπως και εκείνων που χορηγούνται σήμερα στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Σημείωσε ακόμη πως η εταιρεία του έχει «καλή σχέση» με την Κίνα, που είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το μέλλον της ανθρωπότητας

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Musk αναφέρθηκε σε μία ευρύτατη γκάμα θεμάτων, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το όραμά του για την εταιρεία του Neuralink, που θέλει να συνδυάσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με τις ανθρώπινες ικανότητες όχι μόνο για να συμφιλιώσει ανθρώπους και μηχανές, αλλά και για να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας ατόμων με αναπηρίες.
Αναφερόμενος στις προκλήσεις της σημερινής εποχής, υπογράμμισε πως η κορυφαία είναι η γήρανση του πληθυσμού και επεσήμανε την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στα ζευγάρια για περισσότερα παιδιά.
Ο ίδιος έχει έξι γιους και προσπαθεί όπως είπε «να δώσει το καλό παράδειγμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης