Ενέργεια

Δαγούμας: Δουλεύουμε πυρετωδώς για την εποπτεία της αγοράς ηλεκτροκίνησης

Δαγούμας: Δουλεύουμε πυρετωδώς για την εποπτεία της αγοράς ηλεκτροκίνησης
Προτεραιότητας της ΡΑΕ είναι η προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον κ. Δαγούμα

Στη συνάντηση με φορείς εκμετάλλευσης υποδομών που σήμερα αριθμούν 15 αναμένεται να έχει το προσεχές διάστημα η ΡΑΕ, προκειμένου να μπουν σε μια σειρά βασικές παράμετροι και λεπτομέρειες της αγοράς ηλεκτροκίνησης. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, μιλώντας στο συνέδριο της HAEE Ecomobility.

Στη συνέχεια ο κ. Δαγούμας τόνισε την μέγιστη προτεραιότητα της ΡΑΕ που είναι η προστασία του καταναλωτή. «Είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος μας, έχουμε ευσυνειδησία και στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τον καταναλωτή» διευκρίνισε.

Παράλληλα, στα σχέδια της ΡΑΕ συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία μιας πλατφόρμας παρακολούθησης των υποδομών ηλεκτροκίνησης, ώστε να καθίσταται δυνατό να παρακολουθεί άμεσα και αποτελεσματικά η τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται προς τον καταναλωτή για τις υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης.

Επίσης, ο κ. Δαγούμας αναφέρθηκε στον εποπτικό ρόλο της ΡΑΕ ως προς την αγορά ηλεκτροκίνησης, λέγοντας ότι: «Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα. Στη λιανική υπάρχει ένας τεράστιος φόρτος εργασίας αυτή την περίοδο, που παρακολουθούμε ένα μεγάλο όγκο δεδομένων. Επομένως και η ηλεκτροκίνηση είναι μια επέκταση της δουλειάς που κάνουμε. Η μόνη λύση είναι αυτό που έχουμε εφαρμόσει στην χονδρεμπορική. Αναπτύξαμε με εγχώριους πόρους ένα αυτόματο εργαλείο συλλογής δεδομένων, προκειμένου σε γρήγορο χρόνο να παρακολουθούμε την συμπεριφορά των συμμετεχόντων. Έχουμε λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν φαινομένων στρέβλωσης του ανταγωνισμού. Με συνεργασία όλων των φορέων, υπευθυνότητα και ευσυνειδησία θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε»

Για τις κυρώσεις στους παραβάτες, ο πρόεδρος της ΡΑΕ υποστήριξε ότι «Θα θέλαμε μια fast track διαδικασία, αλλά σύμφωνα με τους νομικούς πρέπει να ακολουθηθεί η ακρόαση και η τεκμηρίωση. Επομένως, ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι τρέχουν δράσεις που γίνονται γνωστές μόλις ολοκληρωθούν οι εκάστοτε διαδικασίες. Εμείς έχουμε ανοίξει πολλά μέτωπα και είμαστε πρόθυμοι να ανοίξουμε όσα χρειαστούν για την προστασία των καταναλωτών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης