Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιράν: Άρχισαν και πάλι οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία

Ιράν: Άρχισαν και πάλι οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία

Το Ιράν είχε διακόψει τις ροές φυσικού αερίου για 10 ημέρες λόγω τεχνικής βλάβης

 

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου του Ιράν προς την Τουρκία συνεχίστηκαν μετά τη διακοπή τους την Πέμπτη λόγω τεχνικής βλάβης, σύμφωνα με το Reuters.

"Οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία, οι οποίες είχαν ανασταλεί χθες (Πέμπτη 20 Ιανουαρίου) μετά από διαρροή αερίου σε σταθμό στην τουρκική πλευρά, συνεχίστηκαν", ανέφερε το SHANA.

Αξιωματούχοι στην Τουρκία δήλωσαν ότι το Ιράν είχε διακόψει τις ροές φυσικού αερίου για έως και 10 ημέρες λόγω τεχνικής βλάβης, γεγονός που ώθησε τις τουρκικές αρχές να διατάξουν τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου κατά 40%.

"Η σύντομη παύση στις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία οφειλόταν στο ότι ο σταθμός ανύψωσης της πίεσης στην Τουρκία έπρεπε να κάνει προσαρμογές για να παραλάβει το αέριο μετά από πτώση της πίεσης", ανέφερε το SHANA, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Τουρκία εξαρτάται σχεδόν πλήρως από το εισαγόμενο αέριο από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν. Μόνο το Ιράν παρείχε το 16% των αναγκών της Τουρκίας σε φυσικό αέριο τους πρώτους 10 μήνες του 2021, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης