Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Στο στόχαστρο κυρώσεων ο Nord Stream 2 αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Στο στόχαστρο κυρώσεων ο Nord Stream 2 αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία
Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί, αλλά η άδεια λειτουργίας του έχει μπλοκαριστεί από την γερμανική ρυθμιστική αρχή για νομικούς λόγους
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με «μαζικές συνέπειες» σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας μέσω πακέτου κυρώσεων που προετοιμάζεται από τις δυτικές δυνάμεις και στο πλαίσιο του οποίου θα στοχοποιείται και ο γερμανορωσικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, προειδοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock.

«Επεξεργαζόμαστε πακέτο ισχυρών κυρώσεων» μαζί με τους δυτικούς μας συμμάχους, που καλύπτει πολλούς τομείς «συμπεριλαμβανομένου και του Nord Stream 2», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, στην οποία συμμετέχουν οι Σοσιαλδημοκράτες, που τάσσονται υπέρ μίας συμφιλιωτικής προσέγγισης με την Μόσχα, και οι Πράσινοι με τους Φιλελεύθερους, υποστηρικτές της σκληρότερης γραμμής απέναντι στην Ρωσία, είχε υιοθετήσει αντιφατικές θέσεις σε σχέση με τον αγωγό.

Ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς έκανε λόγο για συμφωνία αρχών ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον που προβλέπει ότι, σε περίπτωση ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, το σχέδιο του αγωγού θα παγώσει.

Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία παρακάμπτοντας την Ουκρανία, έχει ολοκληρωθεί, αλλά η άδεια λειτουργίας του έχει μπλοκαριστεί από την γερμανική ρυθμιστική αρχή για νομικούς λόγους.

Σχετικά με την ένταση για την Ουκρανία, η Annalena Baerbock επέμεινε ωστόσο στην ανάγκη επικέντρωσης στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με στόχο την αποκλιμάκωση με την Μόσχα. «Όσο μιλάμε, τόσο δεν μιλούν τα όπλα», δήλωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ από το βήμα της Μπούντεσταγκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης