Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η στάση των ΗΠΑ στο σενάριο αγοράς ρωσικού πετρελαίου από την Κίνα

Η στάση των ΗΠΑ στο σενάριο αγοράς ρωσικού πετρελαίου από την Κίνα
Οι διαβεβαιώσεις του Λευκού Οίκου
Σχετικά Άρθρα

Τυχόν προσπάθεια της Κίνας να αναπληρώσει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της αγοράζοντας ποσότητες από τη Ρωσία δεν θα παραβίαζε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Μόσχα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, διαβεβαίωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επί του προεδρικού αεροσκάφους χθες Πέμπτη.

Νωρίτερα χθες (19/5), το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News μετέδωσε ότι το Πεκίνο διεξάγει συνομιλίες με τη Μόσχα για την αγορά επιπλέον ποσοτήτων αργού για την πλήρωση των κινεζικών στρατηγικών αποθεμάτων.

Oι αναφορές του Bloomberg


Το Πεκίνο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μόσχα για να αγοράσει πρόσθετες προμήθειες, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο και ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Το αργό θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της Κίνας και οι συνομιλίες διεξάγονται σε κυβερνητικό επίπεδο με μικρή άμεση ανάμειξη των πετρελαϊκών επιχειρήσεων.

Το υφιστάμενο καθεστώς

Στην παρούσα χρονική φάση και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Αρχικά, η τιμή του αργού της Ρωσίας έχει υποχωρήσει σημαντικά, αφού οι υποψήφιοι αγοραστές μειώθηκαν, υπό τον φόβο των οικονομικών κυρώσεων.

Το αποτέλεσμα αυτής της εξίσωσης συμφέρει σημαντικά την Κίνα, η οποία έχει την ευκαιρία να αναπληρώσει φθηνά τα τεράστια στρατηγικά της αποθέματα, τα οποία συνήθως αξιοποιούνται σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή ξαφνικών διαταραχών.Τέλος, σχετικά με τους όγκους ή τους όρους μιας πιθανής συμφωνίας δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα συναφθεί συμφωνία, ανέφερε η μια πηγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης