Τελευταία Νέα
Ενέργεια

FT: Αποκλείει συζήτηση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο στην επόμενη σύνοδο της ΕΕ

FT: Αποκλείει συζήτηση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο στην επόμενη σύνοδο της ΕΕ
Πρόκειται για ακόμη ένα πλήγμα στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κερδίσει την υποστήριξη για το πακέτο κυρώσεων.

Ο Βίκτορ Ορμπαν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί το προτεινόμενο εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ στη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της επόμενης εβδομάδας.

Oπως σημειώνουν οι Financial Times, πρόκειται για ακόμη ένα πλήγμα στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κερδίσει την υποστήριξη για το πακέτο κυρώσεων.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, λέγοντας ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τις κυρώσεις χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση της ΕΕ για να βοηθήσει τη Βουδαπέστη να απομακρυνθεί από το ρωσικό πετρέλαιο.

Η άρνηση του Ορμπαν να συζητήσει το πακέτο αφήνει τα σχέδια των Βρυξελλών για τερματισμό της εξάρτησης του μπλοκ από το ρωσικό πετρέλαιο να κρέμονται από μια κλωστή.

«Η συζήτηση του πακέτου κυρώσεων σε επίπεδο ηγετών χωρίς συναίνεση θα ήταν αντιπαραγωγική», έγραψε ο Όρμπαν στην επιστολή, την οποία είδαν οι Financial Times. «Θα υπογράμμιζε μόνο τις εσωτερικές μας διαιρέσεις χωρίς να προσφέρει μια ρεαλιστική ευκαιρία να επιλύσουμε τις διαφορές. Ως εκ τούτου, προτείνω να μην εξεταστεί αυτό το θέμα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης