Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πολωνία: Η Unimot ποντάρει στο εμπάργκο της ΕΕ για την ενίσχυση των πωλήσεων ντίζελ στη Γερμανία

Πολωνία: Η Unimot ποντάρει στο εμπάργκο της ΕΕ για την ενίσχυση των πωλήσεων ντίζελ στη Γερμανία
Νοίκιασε τον περασμένο μήνα ένα τερματικό στο Gulfhavn στη Δανία για να εισάγει μη ρωσικό ντίζελ στην Ευρώπη

Ο πολωνικός ενεργειακός όμιλος Unimot επεκτείνει τις διεθνείς συναλλαγές καθώς επιδιώκει να εισάγει ντίζελ στη Γερμανία εν μέσω πιθανών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο και τα προϊόντα διύλισης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος την Τρίτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και τα διυλισμένα προϊόντα ως απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Τα περισσότερα κράτη της ΕΕ θα πρέπει να το εφαρμόσουν πλήρως εντός μηνών από την έγκρισή του.

Η Unimot, trader καυσίμων κινητήρων και ηλεκτρικής ενέργειας, νοίκιασε τον περασμένο μήνα ένα τερματικό στο Gulfhavn στη Δανία για να εισάγει μη ρωσικό ντίζελ στην Ευρώπη. Η χωρητικότητα του τερματικού σταθμού μπορεί να καλύψει τις εισαγωγικές ανάγκες της Πολωνίας για ντίζελ και προσφέρει πρόσθετες εμπορικές ευκαιρίες, ανέφερε η εταιρεία. «Επενδύσαμε στο τερματικό της Δανίας και τώρα περιμένουμε τις κυρώσεις της ΕΕ, θα είναι βασικός μοχλός των κερδών μας το 2023» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Adam Sikorski σε συνομιλία με επενδυτές την Τρίτη.

Η Unimot όπως είπε δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο ντίζελ θα διαθέσει στη Γερμανία, δεδομένου του αβέβαιου μέλλοντος του διυλιστηρίου PCK Schwedt που ανήκει στη Rosneft  στην ανατολική Γερμανία.

Το Βερολίνο αναζητά εναλλακτικές επιλογές για το διυλιστήριο που πρόκειται να μειώσει τη λειτουργία του με βάση το ρωσικό αργό. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει 3 εκατομμύρια τόνους ρωσικού ντίζελ κάθε μήνα και η Γερμανία εξαρτάται πολύ από αυτό», είπε ο Sikorski. «Ο τερματικός σταθμός της Δανίας θα μας βοηθήσει να προμηθεύουμε τα καύσιμα στη Γερμανία, γι' αυτό και ανοίγουμε ένα ελβετικό γραφείο στη Γενεύη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης