Ενέργεια

Η Gazprom συνεχίζει να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

Η Gazprom συνεχίζει να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας
Μια αίτηση για παροχή φυσικού αερίου μέσω ενός άλλου σημαντικού σημείου εισόδου, της Sokhranovka, απορρίφθηκε από την Ουκρανία

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα (27/5) ότι η προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, από το σημείο εισόδου Sudzha ήταν 43,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), ελαφρώς μειωμένη από 44,5 mcm την Πέμπτη (26/5)

Μια αίτηση για παροχή φυσικού αερίου μέσω ενός άλλου σημαντικού σημείου εισόδου, της Sokhranovka, απορρίφθηκε από την Ουκρανία, δήλωσε η Gazprom.

Το στόρυ των προμηθειών

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Ρωσία συνέχισε να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας παρά τον πόλεμο που επικρατεί στην περιοχή, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η Ουκρανία ανέστειλε τις ρωσικές ροές μέσω του σημείου Sokhranovka, το οποίο συνήθως αντιπροσωπεύει σχεδόν το1/3 του φυσικού αερίου που διοχετεύει η Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Το Κίεβο ανέφερε ότι σταμάτησε τις ροές αυτές επειδή οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να εκτρέπουν τις ροές σε δύο υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Η Gazprom προέβη σε πληρωμή η οποία δεν περιλαμβάνει τις ροές μέσω του σημείου Sokhranovka, δήλωσε στο Reuters ουκρανική πηγή.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης