Ενέργεια

Enel: Θα υπερβεί τον στόχο για την αποθήκευση φυσικού αερίου

Enel: Θα υπερβεί τον στόχο για την αποθήκευση φυσικού αερίου

Ο όμιλος δεσμεύτηκε να αποθηκεύσει έως και 1 bcm

Η Enel πρόκειται να επιτύχει τον στόχο αποθήκευσης φυσικού αερίου φέτος και έχει επίσης δεσμευτεί να αυξήσει περαιτέρω τα αποθέματα, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ιταλικής κοινής ωφελείας, καθώς η Ιταλία προσαρμόζεται στις μειωμένες προμήθειες από τη Ρωσία.

Ο Michele Crisostomo δήλωσε στην Il Sole 24 Ore ότι η Enel έχει τοποθετήσει 0,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου σε αποθήκευση και θα το αυξήσει σε 0,6 bcm μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο όμιλος δεσμεύτηκε να αποθηκεύσει έως και 1 bcm και ότι "η ποσότητα που υπερβαίνει το προγραμματισμένο 0,6 bcm θα είναι η συνεισφορά (Enel) που μπορεί να δώσει για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας".

Η Ιταλία συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες με υψηλή εξάρτηση από τα ρωσικά καύσιμα, καθώς παραδοσιακά λαμβάνει περίπου το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Καθώς η Ρωσία έχει περιορισμένες προμήθειες στην Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να περιορίσει την εξάρτησή της από τη χώρα, η Ιταλία σχεδιάζει να γεμίσει το σύστημα αποθήκευσης τουλάχιστον στο 90% της χωρητικότητας έως τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον στόχο της ΕΕ.

Αγορά άνθρακα

Ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Roberto Cingolani δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρώμη σχεδιάζει επίσης να αγοράσει άνθρακα για να είναι έτοιμη να μεγιστοποιήσει τη χρήση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, εάν χρειαστεί για εξοικονόμηση φυσικού αερίου, ως μέρος ευρύτερων προσπαθειών για διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Crisostomo είπε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα είχε ήδη αυξηθεί σημαντικά, με την Enel να αναμένει να χρησιμοποιήσει 8 εκατομμύρια τόνους άνθρακα - σε σύγκριση με 4 εκατομμύρια τόνους το 2021.

"Ο άνθρακας επιτρέπει μια πιο υπολειμματική χρήση φυσικού αερίου", είπε ο Crisostomo, προσθέτοντας ότι, αν και η χρήση άνθρακα δεν προβλεπόταν στα σχέδια απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του ομίλου, ήταν "προσωρινή ανάγκη".



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης