Ενέργεια

Οι προειδοποιήσεις Engie, EDF και TotalEnergies για την κατανάλωση φυσικού αερίου

Οι προειδοποιήσεις Engie, EDF και TotalEnergies για την κατανάλωση φυσικού αερίου
Στόχος η συνεργασία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να μειώσουν «αμέσως» την κατανάλωση ενέργειας προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι τον φετινό χειμώνα για να αντιμετωπίσουν μια διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, προειδοποίησαν οι επικεφαλής των γαλλικών ενεργειακών κολοσσών Engie, EDF και TotalEnergies μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας Journal du Dimanche.

«Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε την κατανάλωσή μας προκειμένου να ανακτήσουμε ένα περιθώριο ελιγμών», αναφέρουν οι γαλλικές εταιρείες σε ανοικτή επιστολή τους, επικαλούμενες την απότομη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς και την περιορισμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εξαιτίας προβλημάτων συντήρησης.

«Η ανάληψη δράσης, από το καλοκαίρι ακόμα, θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στην αρχή του προσεχούς χειμώνα, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου», ανέφεραν.

To γράφημα του Express.co.uk για τις εναλλακτικές λύσεις της Ευρώπης στο φυσικό αέριο

57_1.JPGΠαράλληλα, την περασμένη Πέμπτη (23/6) η Γαλλίδα πρωθυπουργός Elisabeth Borne τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι στο 59% στην παρούσα φάση. Εν τω μεταξύ, γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Μάρτιο ότι η κυβέρνηση του Macron σχεδιάζει να ενισχύσει την χωρητικότητα αποθήκευσης LNG με τη βοήθεια της TotalEnergies, αφού οι ΗΠΑ παρατήρησαν ότι ήταν έτοιμες να αυξήσουν τις παραδόσεις στην Ευρώπη.

Οι προμηθευτές ενέργειας της χώρας τόνισαν την ανάγκη άμεσης δράσης, προκειμένου να διατηρηθούν σεβαστά αποθέματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης