Ενέργεια

ΠΑΣΟΚ για Άδωνι: Ποιος έχει την ευθύνη για τις διασυνδέσεις στα δίκτυα;

ΠΑΣΟΚ για Άδωνι: Ποιος έχει την ευθύνη για τις διασυνδέσεις στα δίκτυα;
Ποιός έχει την ευθύνη από την κυβέρνηση για τις διασυνδέσεις στα δίκτυα διερωτάται με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

Τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωι Γεργιάδη στο συνέδριο «Green Deal Greece 2022» του ΤΕΕ σχολίασε ο Αν. Καθηγητής ΕΜΠ και Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ.Χάρης Δούκας.

Αναλυτικά:

Ομολογία πλήρους αποτυχίας για το επιτελικό κράτος της ΝΔ στον τομέα της ενέργειας και στα δίκτυα ηλεκτρισμού από τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κυβέρνησης της ΝΔ.

«Θέλω να αξιοποιήσω την ηλιακή ενέργεια για το εργοστάσιό μου αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μου δίνει πρόσβαση στο δίκτυο».

«Έχω κάνει αίτηση και περνάνε τρεις, τέσσερις και πέντε μήνες και μας ενημερώνουν από το ΔΕΔΔΗΕ ότι δεν υπάρχει “χώρος”. Και τους λέμε να φτιάξουν υποσταθμό και μας απαντούν ότι και με υποσταθμό πάλι δεν υπάρχει “χώρος”».

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις απόψεις που με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε στο συνέδριο «Green Deal Greece 2022» του ΤΕΕ ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ως Υπουργός, δεν έχει ευθύνη για την κατάσταση αυτή; Έχει μιλήσει με τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, τους διαχειριστές των δικτύων (ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ) και την ΡΑΕ; Τελικά ποιος έχει την ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δίκτυα στη χώρα;Απαιτείται επιτέλους σοβαρότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης