Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μειώθηκαν οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Μειώθηκαν οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Οι φυσικές ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ήταν σταθερές στις 29.291 kWh/h

 

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία μειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης αγωγών Gascade.

Οι ροές εξόδου στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 799.300 κιλοβατώρες (kWh/h) περίπου στις 06:00 GMT την Παρασκευή, από περίπου 2.732.330 kWh/h νωρίτερα το πρωί.

Οι φυσικές ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ήταν σταθερές στις 29.291 kWh/h, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι η χωρητικότητα μέσω του αγωγού θα μειωθεί στο 40% λόγω της καθυστερημένης επιστροφής του εξοπλισμού από την γερμανική Siemens Energy στον Καναδά.

Ο Nord Stream θα υποβληθεί σε τακτική ετήσια συντήρηση από τις 11 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου, πυροδοτώντας ανησυχίες για το εάν οι ροές θα ξεκινήσουν ξανά όταν τελειώσει η συντήρηση.

Οι υποψηφιότητες για ροές φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν περίπου 37,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, ελάχιστα άλλαξαν σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία από τον ουκρανικό διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.


Η Gazprom ανακοίνωσε ότι ο εφοδιασμός της με φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Sudzha ήταν 42,1 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την Παρασκευή σε σύγκριση με 42,2 εκ. εκ. την Πέμπτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης