Ενέργεια

Βενεζουέλα: Το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου σταματά την παραγωγή λόγω... blackout

Βενεζουέλα: Το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου σταματά την παραγωγή λόγω... blackout
Ένα ηλεκτρικό πρόβλημα, έφερε ολική διακοπή ρεύματος και κινδυνεύει  με έμφραγμα η επεξεργασία βενζίνης.
Σχετικά Άρθρα

Οι εργασίες στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στη Βενεζουέλα σταμάτησαν μετά από μπλακ άουτ που προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη, ανέφερε το Reuters, σημειώνοντας ότι η εγκατάσταση του Amuay έχει ικανότητα επεξεργασάις 645.000 βαρελιών την ημέρα.

Ένα ηλεκτρικό πρόβλημα, έφερε ολική διακοπή ρεύματος και κινδυνεύει  με έμφραγμα η επεξεργασία βενζίνης.

«Στο Amuay, ενδέχεται να επηρεαστούν οι μονάδες απόσταξης και καταλύσεων, οι οποίες παράγουν αυτήν τη στιγμή περίπου το 80% της βενζίνης της χώρας», δήλωσε στο Reuters ανώνυμη πηγή.
Αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί γρήγορα, θα μπορούσε να γίνει πολύ σοβαρό καθώς το Amuay είναι το μόνο διυλιστήριο στο συγκρότημα της Paraguana που παράγει βενζίνη και η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τακτικές ελλείψεις βενζίνης λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ εδώ και χρόνια.
Τον περασμένο μήνα, η PDVSA ανέστειλε την παραγωγή βενζίνης στο δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας, το Cardon, λόγω διακοπής λειτουργίας στη μονάδα αναμόρφωσης νάφθας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πολλές πηγές.
Όπως το Amuay, το διυλιστήριο Cardon είναι μέρος του συγκροτήματος Paraguana.

Η εγκατάσταση του Amuay έκλεισε επίσης προσωρινά πέρυσι μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία από τις μονάδες παραγωγής βενζίνης.

Η PDVSA της Βενεζουέλας έχει ικανότητα διύλισης 1,3 εκατομμυρίων bpd, αλλά τα ποσοστά χρησιμοποίησης μειώνονται εδώ και αρκετά χρόνια λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ καθώς και των τεχνικών προβλημάτων που προκαλούνται από κακή διαχείριση, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης επενδύσεων και της έλλειψης συντήρησης.
Η Βενεζουέλα έχει αναδειχθεί ως μια πηγή εφοδιασμού φρέσκου πετρελαίου εν μέσω κυρώσεων στο ρωσικό αργό, αλλά έχει αποδειχθεί πιο δύσκολο από ό,τι αναμενόταν στην Ουάσιγκτον να αποκαταστήσει την επικοινωνία με την κυβέρνηση Μαδούρο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επισκεφθεί τη Βενεζουέλα τουλάχιστον δύο φορές φέτος, η πιο πρόσφατη που επικεντρώνεται στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση πολλών Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές.
Ο βασικός λόγος, ωστόσο, είναι η διασφάλιση του αργού πετρελαίου εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης που προκαλείται από την ανισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς που ξεκίνησε εν μέσω της πανδημίας και επιδεινώθηκε μόνο μετά την έναρξη ισχύος των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης