Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έληξε η απεργία στην Νορβηγία - Στα 161 ευρώ/MWHh τα TTF

Έληξε η απεργία στην Νορβηγία - Στα 161 ευρώ/MWHh τα TTF
Η Equinor ξεκίνησε την επαναλειτουργία των μονάδων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Με παρέμβαση της νορβηγικής κυβέρνησης ανεστάλη η απεργία στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και η Equinor επανέφερε την δραστηριότητα κανονικά σε λειτουργία.
Η νορβηγική κυβέρνηση επικαλέστηκε την κρισιμότητα των περοστάσεων και την ανάγκη τροφοδοσίας της Ευρώπης και προχώρησε σε επιστράτευση.

«Όταν μία διαμάχη μπορεί να έχει τόσο σοβαρές κοινωνικές συνέπειες για το σύνολο της Ευρώπης, δεν έχω άλλη επιλογή παρά να παρέμβω σε αυτήν. Είναι αδικαιολόγητο να επιτρέψουμε τη μείωση σε τέτοιο βαθμό της παραγωγής αερίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υπουργός Εργασίας και στέλεχος του Εργατικού Κόμματος, Μάρτε Μιος Πέρσεν. «Η Νορβηγία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προμήθεια αερίου προς την Ευρώπη και η σχεδιαζόμενη κλιμάκωση (της απεργίας) θα είχε σοβαρότατες συνέπειες, για τη Βρετανία, τη Γερμανία και άλλες χώρες», πρόσθεσε η ίδια.

Oι τιμές των TTF με χαμηλά επίπεδα ημέρας στα 153 --154 ευρώ/MWh ανέκαμψαν παρά ταύτα διατηρούμενε όμως χαμηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα στα 161,5 ευρώ/MWh.
Αποτελούν στην φάση που είμαστε τον κρίσιμο δείκτη για τις αγορές, καθώς όπως ανέφερε σε αναλυσή της η Berenberg με τις νέες τιμές θα επιβαρύνουν την Ευρώπη κατά 220 δισ ευρώ και αποτελούν παράγοντα ύφεσης.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης