Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η E.ON μειώνει κατά 58% την αξία του μεριδίου της στον αγωγό Nord Stream 1

Η E.ON μειώνει κατά 58% την αξία του μεριδίου της στον αγωγό Nord Stream 1

Υποχώρηση 15% στο EBITDA του πρώτου εξαμήνου στα 4,06 δισ. δολ.

Η E.ON, ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης ενεργειακών δικτύων στην Ευρώπη, μείωσε την Τετάρτη την αξία του μεριδίου της στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 κατά περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ (715 εκατομμύρια δολάρια), επικαλούμενη «αυξημένη αβεβαιότητα» λόγω του αντίκτυπου του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η E.ON τον Μάρτιο ανέφερε ότι το μερίδιο 15,5%, που κατέχει έμμεσα μέσω του συνταξιοδοτικού ταμείου της εταιρείας, έχει λογιστική αξία 1,2 δισ. ευρώ, που μεταφράζεται σε μείωση της αξίας της συμμετοχής κατά 58%.

"Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση καθιστά επιτέλους σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να μεταμορφώσει το ενεργειακό της σύστημα. Να είναι ανεξάρτητη από το ρωσικό φυσικό αέριο. Για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Leonhard Birnbaum.

Προσαρμογή

Η μείωση της αξίας καταγράφηκε στα ίδια κεφάλαια στα λοιπά μη λειτουργικά έσοδα, όπως ανακοίνωσε η E.ON, προσθέτοντας ότι η κατάσταση «δεν έδειξε γεγονότα ενεργοποίησης που θα απαιτούσαν επιβαρύνσεις απομείωσης σε μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία».

Η E.ON είχε προειδοποιήσει τον Μάρτιο για μια προσαρμογή αξίας του μεριδίου Nord Stream 1, το οποίο ανήκει κατά πλειοψηφία στη Gazprom, λέγοντας ότι θα επηρεάσει αρνητικά τις συνταξιοδοτικές προβλέψεις και το καθαρό χρέος, αλλά δεν θα προκαλέσει ζητήματα ρευστότητας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, τα οποία έδειξαν μείωση 15% στα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη του πρώτου εξαμήνου (EBITDA) στα 4,06 δισεκατομμύρια ευρώ, διατηρώντας την προοπτική της για το 2022 για προσαρμοσμένο EBITDA από 7,6 δισεκατομμύρια έως 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης