Ενέργεια

Χ. Δούκας:Ισότιμη πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού, με διαφάνεια για όλους

Χ. Δούκας:Ισότιμη πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού, με διαφάνεια για όλους
Δήλωση του Γραμματέα Τομέα Ενέργειας  του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής
Διαβάζουμε από τα δημοσιεύματα του Τύπου πως το Υπουργείο Ενέργειας ετοιμάζει εν κρυπτώ τη διανομή του ηλεκτρικού χώρου στα δίκτυα υψηλής τάσης αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Χάρης Δούκας, Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Δυστυχώς τα ηλεκτρικά δίκτυα στη χώρα μας είναι σε μεγάλο βαθμό κορεσμένα κι έτσι η δυνατότητα σύνδεσης σε αυτά είναι ένα δημόσιο αγαθό σε κατάσταση σπανιότητας. Το δημόσιο αυτό αγαθό δεν επιτρέπεται το Υπουργείο να προσπαθεί να το διανείμει σαν να επρόκειτο για ιδιωτική του περιουσία, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από θέση αρχής υποστηρίζουμε και απαιτούμε η πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού να γίνεται ισότιμα και με διαφάνεια για όλους όσους θέλουν να κατασκευάσουν έργα ΑΠΕ. Μόνο έτσι μπορεί να κατοχυρωθεί η ενεργειακή δημοκρατία και να μην επαναληφθεί και με τις ανανεώσιμες πηγές το συγκεντρωτικό μοντέλο που χαρακτηρίζει τις ορυκτές πηγές ενέργειας.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Ενέργειας να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι σχέδια Υπουργικής Απόφασης έχει καταστρώσει έως τώρα. Και να ορίσει μια διαφανή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους διαδικασία για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει το πώς δίνεται προτεραιότητα στη σύνδεση στο δίκτυο υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης