Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: Σε επίπεδα ρεκόρ το ενεργειακό χρέος των νοικοκυριών

Ην. Βασίλειο: Σε επίπεδα ρεκόρ το ενεργειακό χρέος των νοικοκυριών

Οι λογαριασμοί αναμένεται να αυξηθούν κατά 230% τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι

 

Το χρέος της βρετανικής κατανάλωσης ενέργειας βρίσκεται ήδη σε υψηλό όλων των εποχών, σύμφωνα με έρευνα την Τετάρτη, με έξι εκατομμύρια νοικοκυριά να έχουν οφειλές σε παρόχους ακόμη και πριν οι λογαριασμοί αυξηθούν τον Οκτώβριο και ξανά τον Ιανουάριο σύμφωνα με το Reuters.

Η Βρετανία προετοιμάζεται για τους ήδη υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας που θα υπερτριπλασιαστούν φέτος, με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να προειδοποιούν ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν στη φτώχεια εάν η κυβέρνηση δεν ξεκινήσει ένα πακέτο στήριξης πολλών δισεκατομμυρίων λιρών για να αμβλύνει το πλήγμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο σύγκρισης Uswitch, σχεδόν το ένα τέταρτο των νοικοκυριών οφείλει κατά μέσο το καθένα 206 λίρες (249,10 $) σε παρόχους, ένα ποσό που έχει αυξηθεί κατά 10% σε μόλις τέσσερις μήνες. Οι λογαριασμοί ενέργειας συνήθως μεταφέρονται σε πίστωση το καλοκαίρι για να βοηθήσουν στην κάλυψη των χειμερινών μηνών. Η Uswitch ανέφερε ότι 8 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν πλέον καμία πίστωση.
Οι λογαριασμοί αναμένεται να αυξηθούν κατά 230% τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι.

«Αυτό υποδηλώνει ότι η κρίση κόστους ζωής πιέζει ήδη δραματικά τους προϋπολογισμούς, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι οικογένειες αγωνίζονται με την αύξηση των λογαριασμών σε όλους τους τομείς», δήλωσε η Justina Miltienyte στο Uswitch.

Τα στοιχεία δείχνουν το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η υπουργός Εξωτερικών Liz Truss και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak, ένας από τους οποίους θα διοριστεί πρωθυπουργός στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση είπε ότι ο υπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου Κιτ Μάλτχαουζ είχε συνάντηση με υπουργούς και αξιωματούχους από διάφορα τμήματα την Τετάρτη για να επιταχύνει τις εργασίες για την αντιμετώπιση των χειμερινών πιέσεων, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου κόστους ζωής και των τιμών της ενέργειας.

Φορολόγηση εταιρειών

H κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των εταιρειών παραγωγής ενέργειας την Πέμπτη, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει τα «εξαιρετικά κέρδη» που παρατηρούνται σε ορισμένα τμήματα του τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση εισήγαγε έναν απροσδόκητο φόρο 25% στα κέρδη των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου τον Μάιο, ο οποίος βοήθησε στη χρηματοδότηση ενός πακέτου στήριξης για τα νοικοκυριά. Έκτοτε, οι τιμές του φυσικού αερίου χονδρικής έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Η επιδείνωση των συνθηκών έχει προκαλέσει αναφορές ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαχειριζόμενες διακοπές ρεύματος το χειμώνα. Το τμήμα επιχειρήσεων είπε ότι η χώρα θα λάβει την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που χρειάζεται.

Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) είπε ότι οι προμήθειες μπορεί να είναι περιορισμένες σε ορισμένες περιόδους το χειμώνα, αλλά ότι έχει τα εργαλεία για να αντεπεξέλθει.

Ωστόσο, τα σχέδια περιλαμβάνουν ενέργεια από την Ευρώπη και τα ερωτήματα έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με την ευρωστία αυτής της προμήθειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης