Ενέργεια

Τσεχία: Οι ροές πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba θα επαναληφθούν εντός δύο ημερών

Τσεχία: Οι ροές πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba θα επαναληφθούν εντός δύο ημερών

Καταβλήθηκαν τα τέλη διαμετακόμισης

Οι ροές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba προς την Τσεχία θα πρέπει να επαναληφθούν εντός δύο ημερών καθώς τα προβλήματα με την πληρωμή των τελών διαμετακόμισης επιλύονται, δήλωσε την Πέμπτη στην Τσεχική Τηλεόραση ο πρόεδρος της τσεχικής εταιρείας αγωγών MERO Jaroslav Pantucek.

Οι ροές Druzhba προς τη Σλοβακία και την Ουγγαρία ξεκίνησαν ξανά την Τετάρτη, αφού ο ουγγρικός πετρελαϊκός όμιλος MOL κατέβαλε τέλη διαμετακόμισης μέσω Ουκρανίας αντί για Ρωσία και ο Pantucek είπε ότι ο πελάτης της PKN Orlen έκανε τα ίδια μέτρα την Πέμπτη.

«Καθώς το πετρέλαιο ρέει σήμερα προς τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, η MOL ως πελάτης προχώρησε σε πρακτικά μέτρα για τη λειτουργία του αγωγού... Ενημερώσαμαι τον πελάτη ναότι κάνει τα ίδια βήματα σήμερα, οπότε αναμένω ότι πολύ σύντομα, αύριο ή μεθαύριο αύριο θα ρέει πετρέαλιοκαι εδώ», είπε ο Παντούτσεκ.
Η MOL και η σλοβακική θυγατρική της Slovnaft κατέβαλαν τα τέλη του Αυγούστουστην ουκρανική εταιρεία διαμετακόμισης πετρελαίου μέσω της Ντρούζμπα την Τετάρτη, διεθετώνταςμια πληρωμή από το μονοπώλιο του ρωσικού αγωγού Transneft, το οποίο η ρωσική εταιρεία είπε ότι κατέστη αδύνατη από τις δυτικές κυρώσεις.
Η Slovnaft είπε ότι τα τέλη θα διευθετηθούν με τη ρωσική πλευρά μέσω αμοιβαίας πίστωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης