Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το Κοσσυφοπέδιο ξεκινά διακοπές ρεύματος λόγω της ενεργειακής κρίσης

Το Κοσσυφοπέδιο ξεκινά διακοπές ρεύματος λόγω της ενεργειακής κρίσης

 Μειωμένη εγχώρια παραγωγή

 

Η εταιρεία διανομής ενέργειας του Κοσσυφοπεδίου, KEDS, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει διακοπές ρεύματος στις 8 το πρωί της Δευτέρας λόγω έλλειψης εγχώριας παραγωγής και υψηλών τιμών εισαγωγής. «Οι καταναλωτές θα έχουν έξι ώρες ρεύμα και δύο ώρες όχι», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της KEDS Βίκτορ Μπουζάλα. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε πότε θα τελειώσουν οι περικοπές. Ο Buzhala είπε ότι η εταιρεία λαμβάνει μόνο 500 MWh/h από λιγνιτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι η κατανάλωση φτάνει έως και τις 800 MWh/h.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, η KEDS ανέφερε ότι η ίδια και ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς της χώρας, ΚΟΣΤΤ, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εισάγουν ηλεκτρική ενέργεια και πρέπει να βασίζονται στην εγχώρια παραγωγή.

Περίπου το 90% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας προέρχεται από άνθρακα, και η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ΚΕΚ είπε ότι έχει κλείσει σχεδόν τις μισές γεννήτριές της για τακτική συντήρηση για να τις προετοιμάσει για το χειμώνα. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τείνει να υπερδιπλασιάζεται το χειμώνα, επειδή τα σπίτια τη χρησιμοποιούν για θέρμανση. "Αν έχουμε μπλακ άουτ τώρα, τι θα γίνει τον χειμώνα; Θα παγώσουμε;" είπε ο κάτοικος της Πρίστινα Μιλάιμ Μπερίσα, ο οποίος έλεγχε την εφαρμογή του διανομέα για να μάθει πότε θα σταματούσε το ρεύμα στο σπίτι του. Παρόμοιες διακοπές ρεύματος εισήχθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η κατανάλωση ανέβηκε σε επίπεδα ρεκόρ καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Στις αρχές Αυγούστου, το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε ενεργειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας 60 ημερών για να βοηθήσει την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κρίση, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών ρεύματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης