Ενέργεια

Reuters: Σε αναζήτηση «χρηματοοικονομικού» οξυγόνου οι δημοτικοί ενεργειακοί πάροχοι της Γερμανίας

Reuters: Σε αναζήτηση «χρηματοοικονομικού» οξυγόνου οι δημοτικοί ενεργειακοί πάροχοι της Γερμανίας
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε αρχικό στάδιο

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε εντατικές συνομιλίες για την παροχή έκτακτης χρηματοοικονομικής βοήθειας σε δημοτικούς ενεργειακούς παρόχους, σύμφωνα με το Reuters, αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου.

Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνεται το δίκτυο εταιρειών που προμηθεύουν ενέργεια και άλλες υπηρεσίες ζωτικής φύσης, όπως είναι η παροχή νερού, στα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις της χώρας. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εταιρείες , οι οποίες είναι δημόσιου συμφέροντος βρίσκονται κάτω από τρομακτική πίεση να ανταπεξέλθουν στις ενεργειακές ανάγκες τους.

Και όλα αυτά, ενώ έχει προηγηθεί η παρέμβαση των γερμανικών αρχών για τη σωτηρία της Uniper με κόστος 29 δις. ευρώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος του νέου πακέτου βοήθειας κυμαίνονται σε δεκάδες δισ. ευρώ. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και φέρεται να αφορούν την παροχή ρευστότητας στις εταιρείες, ούτως ώστε να μπορέσουν να προβούν στην αγορά φυσικού αερίου.

Η Γερμανία έχει περισσότερες από 900 επονομαζόμενες εταιρείες «Stadtwerke» που διανέμουν τα 2/3 του συνόλου του φυσικού αερίου, ενώ πολλές παρέχουν επίσης υπηρεσίες όπως νερό, διαχείριση απορριμμάτων και δημόσια μέσα μεταφοράς. Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση επείγουσας ανάγκης για παροχή υποστήριξης καθώς οι λογαριασμοί ενέργειας για τα νοικοκυριά και τη γερμανική βιομηχανία γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτοι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης