Ενέργεια

Tellurian: Ακυρώθηκαν οι συμφωνίες με Shell και Vitol για το Driftwood LNG

Tellurian: Ακυρώθηκαν οι συμφωνίες με Shell και Vitol για το Driftwood LNG

 Η Tellurian θα πουλούσε 3 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως (mtpa) στη Shell και τη Vitol για 10 χρόνια από τα εργοστάσια Driftwood

 

Η Tellurian έχασε δύο από τους μεγαλύτερους δυνητικούς πελάτες της αφότου η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης υγροποιημένου φυσικού αερίου αποκάλυψε τη διάλυση συμφωνιών προμήθειας LNG με τη Shell και τη Vitol την Παρασκευή.

Οι μετοχές της Tellurian, η διαπραγμάτευση των οποίων σταμάτησε πολλές φορές μετά την αποκάλυψη την Παρασκευή, σημείωσαν τελευταία πτώση περίπου 20%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την ακύρωση των συμφωνιών λίγες ημέρες μετά την απόσυρση πώλησης ομολόγων υψηλής απόδοσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που θα χρηματοδοτούσε την αρχική κατασκευή των προτεινόμενων εργοστασίων Driftwood LNG στη Λουιζιάνα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Tellurian με έδρα το Χιούστον είπε ότι η Shell της είχε παραδώσει μια ειδοποίηση για να ακυρώσει τη συμφωνία της για αγορά LNG από τις δύο μονάδες εξαγωγής LNG της Tellurian Driftwood.
Η Tellurian είπε επίσης ότι έστειλε ειδοποίηση καταγγελίας στον παγκόσμιο trader ενέργειας Vitol σχετικά με τη συμφωνία Driftwood LNG.

Η Tellurian θα πουλούσε 3 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως (mtpa) στη Shell και τη Vitol για 10 χρόνια από τα εργοστάσια Driftwood των 27,6 mtpa ως μέρος των χωριστών συμφωνιών που υπογράφηκαν το 2021.

«Για το Driftwood, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική δυνατότητα παράδοσης αερίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ελπίζαμε να τηρήσουμε», δήλωσε ο Charif Souki, εκτελεστικός πρόεδρος και βετεράνος φυσικού αερίου της Tellurian, σε βίντεο στο YouTube την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης