Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Το πρώτο τεστ ενεργειακής αντοχής και ετοιμότητας, το κύμα ψύχους που έρχεται στην Ευρώπη

Bloomberg: Το πρώτο τεστ ενεργειακής αντοχής και ετοιμότητας, το κύμα ψύχους που έρχεται στην Ευρώπη
Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα παρατηρηθούν στην δυτική Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα ψύχους
Για το πρώτο crash τεστ ενεργειακής αντοχής και ετοιμότητας ετοιμάζεται η Ευρώπη!
Ένα πολικό κύμα ψύχους θα διαπεράσει τη δυτική Ευρώπη μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι η πρώτη δοκιμασία για το πόσο πρόθυμοι είναι οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών να καθυστερήσουν να ανοίξουν τους θερμοστάτες θέρμανσης στα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν ενέργεια και να ελαφρύνουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Χαμηλές θερμοκρασίες - Το... μπαλάκι στους καταναλωτές

Οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο θα πέσουν στους σχεδόν 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μέσο όρο, σύμφωνα με την εταιρεία πρόβλεψης Maxar Technologies.
Στη Φρανκφούρτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 3,5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα συνήθη επίπεδα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τμήματα της Γαλλίας και της Ισπανίας θα αντιμετωπίσουν επίσης θερμοκρασίες 3-4 βαθμούς χαμηλότερες από τον εποχικό κανόνα.
Οι διαχειριστές δικτυών καταρτίζουν σχέδια για το πώς θα διαμοιράσουν την ενέργεια, αν χρειαστεί αυτό το χειμώνα, καθώς με τις επιλογές να έχουν εξαντληθεί για την αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, το βάρος πέφτει στη μείωση της ζήτησης, άρα και της κατανάλωσης.
Και το μπαλάκι πέφτει στους καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται οικειοθελώς να μειώσουν την κατανάλωση, αλλά αν όχι, υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορεί να λάβει μια εταιρεία δικτύου, το πιο ακραίο από τα οποία είναι οι οργανωμένες διακοπές ρεύματος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης