Ενέργεια

Ιταλία: Αύξηση 59% στις ρυθμιζόμενες χρώσεις ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών το 4ο τρίμηνο

Ιταλία: Αύξηση 59% στις ρυθμιζόμενες χρώσεις ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών το 4ο τρίμηνο

Ο ετήσιος λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για το μέσο ιταλικό νοικοκυριό θα αυξηθεί στα 1.322 ευρώ (1.292,78 $) το 2022, από 632 ευρώ το 2021

 

Οι ρυθμιζόμενες χρώσεις ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών στην Ιταλία θα αυξηθούν κατά 59% το τέταρτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η ιταλική ενεργειακή αρχή ARERA την Πέμπτη, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρεάζει τις τιμές της ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η αλλαγή, η οποία αντανακλά μια άνοδο στις τιμές χονδρικής της ενέργειας, αφορά το 41,5% των ιταλικών νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ARERA για το 2021.
Οι συνθήκες της αγοράς θα υπαγόρευαν μια πολύ υψηλότερη αύξηση της τιμής «περίπου 100%», αλλά η ARERA παρενέβη «εξαιρετικά» για να περιορίσει την αύξηση, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

Η αρχή επεσήμανε ότι δεν έλαβε υπόψη τη διαφορά μεταξύ των προβλεπόμενων και των πραγματικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας το τελευταίο τρίμηνο, η οποία θα έπρεπε να είχε προστεθεί στον λογαριασμό. Αυτός ο «απαραίτητος» υπολογισμός αναβλήθηκε, ανέφερε.

διπλασιασμός των τελών θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των καθυστερήσεων πληρωμών, αυξάνοντας τις δυσκολίες των οικογενειών και του ενεργειακού τομέα", δήλωσε ο πρόεδρος της ARERA Στέφανο Μπεσεγίνι.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, ο ετήσιος λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για το μέσο ιταλικό νοικοκυριό θα αυξηθεί στα 1.322 ευρώ (1.292,78 $) το 2022, από 632 ευρώ το 2021.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία παλεύει με μια κρίση κόστους ζωής, η οποία τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το αυξημένο ενεργειακό κόστος.
Ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο 9,1% τον Αύγουστο.

Η απερχόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι είχε διαθέσει 66 δισεκατομμύρια ευρώ από τον Ιανουάριο για να αμβλύνει την ενεργειακή κρίση και η νέα κυβέρνηση είναι πιθανό να δαπανήσει περισσότερα.

Ο Ντράγκι αναμένεται να αντικατασταθεί από την Τζιόρτζια Μελόνι, ηγέτη του δεξιού συνασπισμού που κέρδισε τις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, κάποια στιγμή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης