Ενέργεια

Ισπανία: Περιορίσθηκαν οι καθυστερήσεις στην εκφόρτωση LNG λέει η Enagas

Ισπανία: Περιορίσθηκαν οι καθυστερήσεις στην εκφόρτωση LNG λέει η Enagas
Στις 17 Οκτωβρίου, η Enagas είχε εκδώσει μια ειδική ειδοποίηση για την κατάσταση λόγω απροσδόκητα γεμάτων δεξαμενών LNG

Ο ισπανικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου Enagas ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η εκκρεμότητα στους τερματικούς σταθμούς της που την ανάγκασαν να προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να απορρίψει τις παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχει περιορισθεί.

Στις 17 Οκτωβρίου, η Enagas είχε εκδώσει μια ειδική ειδοποίηση για την κατάσταση λόγω απροσδόκητα γεμάτων δεξαμενών LNG στα ισπανικά λιμάνια της, καθώς ο ήπιος καιρός περιόρισε τη ζήτηση για το καύσιμο.

Αν και ο διαχειριστής του συστήματος περίμενε ότι η κατάσταση θα τελειώσει στις αρχές Νοεμβρίου, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα διήρκεσε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες περισσότερο και οδήγησε σε καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη εκφόρτωση, σύμφωνα με το Reuters.
«Όλες οι σταθερές εργασίες που έχουν συναφθεί με τους χρήστες μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία και δεν είναι απαραίτητο να παραταθούν τα έκτακτα μέτρα», ανέφερε η Enagas.

Εδώ και εβδομάδες, πλοία φορτωμένα με LNG περίμεναν να εκφορτώσουν στον κόλπο του Κάντιθ, συμπαρασύροντας τις τιμές στην ιβηρική αγορά.
Δεκάδες πλοία που μετέφεραν LNG έκαναν κύκλους στα ανοικτά των ευρωπαϊκών ακτών, μη μπορώντας να εξασφαλίσουν χρονοθυρίδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης