Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ην.Βασίλειο: H συμφωνία Baker Hughes - Altus μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό στις υπηρεσίες πετρελαιοπηγών

Ην.Βασίλειο: H συμφωνία Baker Hughes - Altus μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό στις υπηρεσίες πετρελαιοπηγών
Η CMA ανησυχεί ότι η απώλεια του ανταγωνισμού μεταξύ των συγχωνευόμενων εταιρειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, μειωμένες επιλογές και χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών

Η βρετανική εποπτική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε  ότι η εξαγορά της Altus Intervention από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ εταιρεία υπηρεσιών πετρελαίου Baker Hughes Co θα μπορούσε να μειώσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των βρετανικών φορέων εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε ότι ανησυχεί ότι η απώλεια του ανταγωνισμού μεταξύ των συγχωνευόμενων εταιρειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, μειωμένες επιλογές και χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που αγοράζουν υπηρεσίες σωληνώσεων και άντλησης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο η Baker Hughes όσο και η Altus παρέχουν διάφορες υπηρεσίες παρέμβασης στο φρεάτιο - βασικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται από φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου για τη διαχείριση της παραγωγής πηγαδιών.

Η Baker Hughes είπε ότι επανεξετάζει τα ευρήματα της ρυθμιστικής αρχής και θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με την CMA.

Η αμερικανική εταιρεία πρόσθεσε ότι η ρυθμιστική αρχή δεν αμφισβήτησε το σκεπτικό της συμφωνίας, αλλά τόνισε μόνο τις αλληλεπικαλυπτόμενες επιχειρήσεις στους τομείς των σωληνώσεων και των υπηρεσιών άντλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η CMA είπε ότι η έρευνά της για τη Φάση 1 διαπίστωσε ότι η Baker Hughes θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό μόνο από έναν μεγάλο προμηθευτή - τη Halliburton - μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών σπειροειδούς σωλήνωσης και άντλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι η Baker Hughes και η Altus έχουν πέντε εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν προτάσεις για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της, διαφορετικά η εποπτική αρχή θα παραπέμψει τη συμφωνία σε μια σε βάθος έρευνα Φάσης 2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης