Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Yamal-Europe: Mικρή μείωση στις ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

Yamal-Europe: Mικρή μείωση στις ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,2 εκατ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Παρασκευή

 

Οι ροές φυσικού αερίου προς την Ανατολή μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία μειώθηκαν ελαφρά το πρωί της Παρασκευής, ενώ τα αιτήματα για φυσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία αυξήθηκαν.

Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 1.000.339 κιλοβατώρες (kWh) ανά ώρα μεταξύ 09:00 CET και 1000 CET (0800 και 09:00 GMT), ελαφρώς χαμηλότερες από ό,τι νωρίτερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης αγωγών Gascade.

Οι υποψηφιότητες ή τα αιτήματα για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν ελαφρώς υψηλότερες στα 40,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), από 38,5 mcm την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,2 εκατ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Παρασκευή, παρόμοιος όγκος με τις τελευταίες ημέρες.

Ο Nord Stream 1

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία στη Γερμανία, παρέμειναν στο μηδέν.
Ο αγωγός έκλεισε στις 31 Αυγούστου για κάτι που υποτίθεται ότι ήταν τριήμερη συντήρηση, αλλά δεν έχει ξανανοίξει, με τη Μόσχα να κατηγορεί την κατάσταση στις δυτικές κυρώσεις και τεχνικά ζητήματα.
Η Ρωσία είπε ότι δεν μπόρεσε να επανεκκινήσει τον αγωγό, αλλά έκτοτε ο αγωγός έχει επίσης υποστεί ζημιές από ύποπτες δολιοφθορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης