Ενέργεια

Τουρκία: Οι πετρελαιαγωγοί δεν έχουν υποστεί ζημιά από τον σεισμό - Oι ροές συνεχίζονται κανονικά

Τουρκία: Οι πετρελαιαγωγοί δεν έχουν υποστεί ζημιά από τον σεισμό - Oι ροές συνεχίζονται κανονικά

Oι εργασίες στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Τζεϊχάν στη νότια Τουρκία ανεστάλησαν

 

Δεν υπάρχουν ζημιές στον αγωγό Κερκούκ-Τσεϊχάν που μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράκ στην Τουρκία και στον αγωγό Μπακού-Τιφλίδα-Τσεϊχάν και οι ροές πετρελαίου συνεχίζονται και στα δύο μετά από μεγάλο σεισμό που έπληξε την Τουρκία δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters τη Δευτέρα.

Ωστόσο, οι εργασίες στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Τζεϊχάν στη νότια Τουρκία ανεστάλησαν, ανέφερε το ναυτιλιακό πρακτορείο Tribeca, προσθέτοντας ότι πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα.

Ο τερματικός σταθμός της ανατολικής Μεσογείου απέχει περίπου 155 χιλιόμετρα (96 μίλια) από την περιοχή του επίκεντρου του σεισμού.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία νωρίς τη Δευτέρα, σκοτώνοντας περισσότερους χιλιάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες καθώς κατέρρευσαν κτίρια σε όλη την περιοχή, πυροδοτώντας έρευνες για επιζώντες στα ερείπια.

Ο κρατικός φορέας εκμετάλλευσης αγωγών BOTAS δήλωσε ότι οι ροές φυσικού αερίου σταμάτησαν στις επαρχίες Γκαζιαντέπ, Χατάι και Καχραμανμάρας και σε ορισμένες άλλες περιοχές ως αποτέλεσμα ζημιάς σε γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης