Ενέργεια

Τουρκία: Σταμάτησαν οι εξαγωγές πετρελαίου από τον τερματικό σταθμό Τζεϊχάν

Τουρκία: Σταμάτησαν οι εξαγωγές πετρελαίου από τον τερματικό σταθμό Τζεϊχάν

 Προληπτικά μέτρα λόγω του σεισμού

 

Σχετικά Άρθρα
Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα, το λιμάνι του Τζεϊχάν έχει αναστείλει τις εργασίες στον τερματικό σταθμό του αργού πετρελαίου ως προληπτικό μέτρο.

Το λιμάνι του Τζεϊχάν βρίσκεται λιγότερο από 100 μίλια από το επίκεντρο του σεισμού. Μεταξύ άλλων εγκαταστάσεων, το λιμάνι φιλοξενεί τον τερματικό σταθμό πετρελαίου Τζεϊχάν, το τελικό σημείο αρκετών αγωγών εξαγωγής από το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράκ. Διαθέτει επτά δεξαμενές αποθήκευσης αργού πετρελαίου και δύο θέσεις φόρτωσης μεγέθους VLCC και συνήθως διακινεί περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού την ημέρα.

Σύμφωνα με τοπικούς πράκτορες, ο τερματικός σταθμός δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του σεισμού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του. Οι αγωγοί που το τροφοδοτούν διασχίζουν την περιοχή που έχει πληγεί από τον σεισμό και, παρόλο που δεν έχουν εντοπιστεί ζημιές, η άντληση έχει διακοπεί προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών έπληξε τη νότια επαρχία Καχραμανμάρα της Τουρκίας και περιοχές της γειτονικής Συρίας, καταστρέφοντας χιλιάδες κτίρια και υποδομές. Από το βράδυ της Δευτέρας, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 3.800 και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται για να σωθούν περισσότερα θύματα από τα ερείπια πολυκατοικιών και σπιτιών που κατέρρευσαν. Δεκάδες μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου σεισμού 7,5 Ρίχτερ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης