Επικαιρότητα

Πώς ανοίγει από 18/1 το λιανεμπόριο - Ποια μέτρα θα ισχύουν - Ανησυχία για Αττική

Πώς ανοίγει από 18/1 το λιανεμπόριο - Ποια μέτρα θα ισχύουν - Ανησυχία για Αττική
Ανοίγει από 18/1 το λιανεμπόριο, μόνο με SMS, μάσκες και αποστάσεις

Το καθολικό άνοιγμα των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου χωρίς click away και click inside ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έπειτα απ’ τη σχετική εισήγηση που έκανε και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.
Παράλληλα επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κέντρα περιποίησης νυχιών με προκαθορισμένα ραντεβού.
Η λειτουργία των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου αναμένεται να γίνει με βασικό περιορισμό τα 4 άτομα ανά 100 τμ., ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στείλει sms στο 13033 με κωδικό 2 (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα), το οποίο θα έχει διάρκεια δυο ωρών.

Δεν είναι ακόμα η ώρα της εστίασης

Αναφορικά με την εστίαση, που παραμένει κλειστή, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται προσεκτικά και με ένα βήμα τη φορά.
Όπως σημείωσε ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στην εστίαση είναι πολύ μεγαλύτερος.
«Όταν έρθει αυτή η ώρα θα προχωρήσουμε και σε άνοιγμα της εστίασης.
Απέχουμε όμως από αυτή τη στιγμή ακόμα» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει καμία επιχείρηση μόνη της.

Παπαευαγγέλου: Δύσκολο να συμπιεστεί η πανδημία λόγω καιρού - Κάτω από 0,91 το RT σε Αττική

Κάτω απο το 0,91 υπολογίζεται το RT σε Αττική ενώ πολύ χαμηλότερο εκτιμάται πως είναι στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου για την εξέλιξη της πανδημίας.
Όπως εξήγησε η κ. Παπαευαγγέλου η πανδημία λόγω χειμώνα είναι δύσκολο να συμπιεστεί, ωστόσο σε σύνολο επικράτειας τις 3 τελευταίες εβδομάδες παραμένει σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων, με εξαίρεση την Αττική όπου παρατηρείται μικρή αύξηση.
Εκτιμάται ότι ένας στους τρεις ασθενείς με κορωνοιό, διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής είπε μάλιστα προσθέτοντας πως απασχολεί κυρίως ο κεντρικός τομέας Αθηνών και η Δυτική Αττική».
Ο αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες σε κυλιόμενο μέσο όρο υπολογίζεται σε 650 κρούσματα ανά ημέρα, ανέφερε επιπρόσθετα.
Η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών έχει μειωθεί και υπολογίζεται στους 1.700 ασθενείς, ενώ ο μέσος αριθμός ανά ημέρα ήταν 130, υποδιπλάσιος από αυτόν που είχαμε πριν από ένα μήνα.
Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται σε μεμονωμένες περιοχές λόγω μικρών συρροών σε εργασιακούς χώρους ή λόγω οικογενειακών συγκεντρώσεων κατά την διάρκεια των εορτών, που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να μην οδηγηθούμε σε έκρηξη κρουσμάτων.
Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη, είπε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης