Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σε επιφυλακή για γ’ κύμα κορωνοϊού λόγω… μεταλλάξεων - Το σχέδιο ανοίγματος της οικονομίας

Σε επιφυλακή για γ’ κύμα κορωνοϊού λόγω… μεταλλάξεων - Το σχέδιο ανοίγματος της οικονομίας
Σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας - Πτωτική τάση για διασωληνωμένους - Προτεραιότητα στα σχολεία, στον πάγο η εστίαση
Αρχίζει να ξεκαθαρίζει η εικόνα σχετικά με την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς και με το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Όσον αφορά την επιδημία επιβεβαιώνεται αφενός ότι τα κρούσματα βρίσκονται σε μια καθοδική έστω και αργή πορεία αποκλιμάκωσης (χθες 20/1 εντοπίστηκαν 516 κρούσματα σε περισσότερους από 30.000 ελέγχους) αφετέρου ότι η εορταστική περίοδος δεν προκάλεσε νέα έξαρση μολύνσεων και άρα ένα γ’ κύμα, όπως φοβούνταν επιστήμονες και κυβέρνηση.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν κατηγορηματικά πως οι επόμενες δραστηριότητες θα ανοίγουν, αφού πρώτα αποτιμάται ποια είναι η επίδραση των τομέων που έχουν ήδη ανοίξει, περιμένουν να δουν τις επόμενες 7 με 10 ημέρες ποια θα είναι η επίδραση στην επιδημία από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και της αγοράς.
 
Συνεπώς, και όπως ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των γυμνασίων και των λυκείων, κάτι που αναμένεται να γίνει από την 1η Φεβρουαρίου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα εξακολουθήσουν να είναι θετικά τα νέα από την πορεία της επιδημίας.
Αν και τα σχολεία είναι πρώτα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως π.χ. τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, το κυνήγι, το ψάρεμα ενώ προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων που προωθούσε με ιδιαίτερη θέρμη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης