Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown έως μέσα Μαρτίου - Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown έως μέσα Μαρτίου - Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ
Στο κόκκινο τα νοσοκομεία της Αττικής- Σε πληρότητα οι ΜΕΘ
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να προσλάβει η επιδημία του κορωνοϊού στην Αττική όπως άλλωστε δείχνουν τα στοιχεία από τα νοσοκομεία, τα οποία το ένα μετά το άλλο έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με covid αλλά και ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων (1.269), ο οποίος ήταν και από τους υψηλότερους που έχουν καταγραφεί ποτέ για ημέρα Κυριακή.
Αν και η Αττική διανύει από σήμερα την τρίτη εβδομάδα της σε lockdown, τα δεδομένα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και σήμερα Δευτέρα 1/3 νέα εκτίναξη των κρουσμάτων.
Την ίδια στιγμή, ανησυχητικά είναι τα νέα και από το ΕΣΥ, όπου η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid αγγίζει το 90% και ενώ αναφέρεται πως στο νοσοκομείο Σωτηρία δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη πλέον.
Παρόλο αυτά οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι τώρα βλέπουμε την «κορύφωση» της επιδημίας και ότι σταδιακά θα αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα και να βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα.
 
Ωστόσο, συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, όπως π.χ. στην χρήση μάσκας και υποστηρίζουν ότι κύριες εστίες για την ανάφλεξη της επιδημίας είναι οι εργασιακοί χώροι και τα οικογενειακά περιβάλλοντα.
Μάλιστα από σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου τίθενται σε ισχύ και οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για τους εργαζόμενους, οι οποίες έχουν ως απώτερο στόχο να περιορίσουν όσο το δυνατόν την κινητικότητα των πολιτών και να αποκλείσουν κάθε άσκοπη μετακίνηση.
Πάντως, τα δεδομένα που έχουν οι ειδικοί στα χέρια τους δείχνουν πως το ΕΣΥ θα παραμείνει σε πίεση τουλάχιστον έως τις 20 Μαρτίου.
Γεγονός που σημαίνει πως η νέα παράταση του lockdown, τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει και νέα τη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων για ακόμα μια εβδομάδα.

Στους 6.534 οι νεκροί

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι την 1 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00).
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.176, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 192.270 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων το 51,8% άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης