Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πελώνη: Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άρση του lockdown

Πελώνη: Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άρση του lockdown

Σταϊκούρας : Σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άρση του lockdown αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Πρώτα λιανεμπόριο, Γυμνάσια, Λύκεια

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι το τέλος Μαρτίου.Η κα. Πελώνη δεν έκανε καμία αναφορά στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τα οποία φαίνεται να μην βρίσκονται στη λίστα της κυβέρνησης.

«Προσβλέπουμε και ελπίζουμε πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν το τέλος Μαρτίου, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν. Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πριν το τέλος του μήνα», ανέφερε η κα. Πελώνη.Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως έχει δοθεί προτεραιότητα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς έχουν μείνει αρκετό καιρό κλειστά και δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους.

Τον Απρίλιο η εστίαση

Μάλιστα έδωσε χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εστίασης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι τον Απρίλιο να ανοίξουν τα μαγαζιά που διαθέτουν τραπεζάκια έξω.

Τον Μαΐο ο τουρισμός

Τα υπόλοιπα μαγαζιά αναμένεται να ανοίξουν τον Μάιο, ενώ τότε θα γίνει και σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού.

Σταϊκούρας : Σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου μίλησε το πρωί και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος η κυβέρνηση εξετάζει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με πρώτα απ’ όλα το λιανικό εμπόριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης