Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Νέες φοροελαφρύνσεις από Μητσοτάκη: Στο 55% η προκαταβολή φόρου, στο 22% ο συντελεστής φορολόγησης

Νέες φοροελαφρύνσεις από Μητσοτάκη: Στο 55% η προκαταβολή φόρου, στο 22% ο συντελεστής φορολόγησης
Τις νέες ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, οι φοροελαφρύνσεις περιλαμβάνουν μείωση της προκαταβολής φόρου για όλα τα φυσικά πρόσωπα που ακούν επιχειρηματική δραστηριότητα, στο 55%, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα αναστέλλεται και για το 2022, ενώ ο συντελεστής φορολόγησης μειώνεται στο 22%.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σταθερή της προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας πριν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτήν. Και πρώτο μέλημά μας μετά την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης είναι η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και γι’ αυτό τον σκοπό ανακοινώνουμε σήμερα πέντε μέτρα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση, το θεμέλιο, για την αποφασιστική επάνοδο. Και θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις οι οποίες σημείωσαν ζημίες μέσα στην πανδημία να μπορέσουν να γυρίσουν και πάλι σε θετικό πρόσημο» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μέτρα «που θα παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία, αλλά θα αυξήσουν σημαντικά και τις προοπτικές μιας δυναμικής ανάκαμψης αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης