Επικαιρότητα

Γονικές παροχές - δωρεές: «Πράσινο φως» για αφορολόγητες μεταβιβάσεις έως 800.000 ευρώ

Γονικές παροχές - δωρεές: «Πράσινο φως» για αφορολόγητες μεταβιβάσεις έως 800.000 ευρώ
Πρώτη διευκρινιστική εγκύκλιος Πιτσιλή στις Δ.Ο.Υ
Το νέο πλαίσιο για τις αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων, χρηματικών ποσών, μετοχών, ομολόγων και εταιρικών μεριδίων μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ αποσαφηνίζει κατεπείγουσα εγκύκλιο του διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή προς τις Εφορίες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή συντάσσει και άλλες εγκυκλίους προκειμένου να ξεκαθαρίσει «γκρίζα σημεία» που δημιουργούν προστριβές μεταξύ φορολογούμενων και εφοριών και να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες που προκύπτουν κατά την εφαρμογή της νέας ρύθμισης.
Αναλυτικότερα από την 1η Οκτωβρίου γονείς που μεταβιβάζουν ακίνητα στα παιδιά τους ή να δωρίζουν χρήματα η τους δίνουν μετοχές της επιχείρησής τους αξίας έως 800.000 δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρο.
Το ίδιο ισχύει και για τους παππούδες και γιαγιάδες που «γράφουν» στα εγγόνια τους οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχουν στην κατοχή τους καθώς και για τους συζύγους ή όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.


Το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ ισχύει ανά γονέα και ανά παιδί ή εγγόνι, πράγμα που σημαίνει ότι σε μια τριμελή οικογένεια ο πατέρας θα μπορεί να μεταβιβάσει ακίνητο αξίας έως 800.000 ευρώ στο παιδί χωρίς την καταβολή φόρου ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και η μητέρα για δικό της ακίνητο και έτσι το αφορολόγητο όριο στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται σε 1.600.000 ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης