Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο CNN: Μόνη επιλογή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη στο Μεταναστευτικό

Μητσοτάκης στο CNN: Μόνη επιλογή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη στο Μεταναστευτικό
Για την πανδημία και το μεταναστευτικό μίλησε ο κ. Μητσοτάκης στο CNN

Για την απόφασή του να θεσπίσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο CNN και τη δημοσιογράφο Chrstian Amanpour, όπως επίσης και για το μεταναστευτικό.
Ήταν τα δύο θέματα που μονοπώλησαν στην συνέντευξη.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι ηλικιωμένοι -που κινδυνεύουν και περισσότερο- είναι σε μεγάλο βαθμό ανεμβολίαστοι και πως τα ραντεβού για εμβολιασμό αυξήθηκαν, μετά την απόφαση για το πρόστιμο των 100 ευρώ.
«9/10 θανάτους είναι άνω των 60 ετών. 8/10 στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι.
Στην ερώτηση «γιατί αργήσατε να πάρετε αυτή την απόφαση;», ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε «είμαστε μόλις η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που το εφαρμόζει και δεν θα με εξέπληττε, αν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούσαν το παράδειγμά μας».
Πρόσθεσε δε, πως, «Είμαι ένας φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή και είμαι πεπεισμένος πως κάναμε την σωστή επιλογή.
Κάνουμε επίσης το καλύτερο δυνατό για να προωθήσουμε την αναμνηστική δόση».

Επεσήμανε, παράλληλα ότι η ελληνική οικονομία σημειώνει ανάπτυξη και δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε καθολικό lockdown.
«Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε καθολικό testing για όλο τον πληθυσμό, κάθε Έλληνας πολίτης θα έχει δικαίωμα για ένα σελφ τεστ, θα κάνουμε το ίδιο αμέσως μετά την πρωτοχρονιά, για να σιγουρευτούμε ότι θα εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομίας μας.
Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε lockdown.
Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί σημαντικά αυτήν τη χρονιά, τα στατιστικά για το τρίτο τρίμηνο, δημοσιεύτηκαν σήμερα, περισσότερο από 11% αύξηση στο ΑΕΠ, ο τουρισμός τα πήγε πολύ καλά.
Αν θέλουμε, η οικονομία μας, να παραμείνει ανοιχτή και λειτουργική και να παράγει πλούτο για όλους τους πολίτες, πρέπει να εμβολιαστούμε και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα τηρούμε τις βασικές προφυλάξεις, να κάνουμε τεστ και να φοράμε μάσκα.»

Στην συνέχεια η κα Amanpour ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη για τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ενδεχόμενο αντιδράσεων.
«Δεν έχουμε πολλές διαδηλώσεις.
Δυστυχώς, η αντιπολίτευση επέλεξε να μετατρέψει το ζήτημα της πανδημίας σε πολιτικό, αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.
Επανέλαβε μάλιστα πως δεν σκοπεύει να ανακοινώσει καθολικό lockdown.

Η δημοσιογράφος του CNN αναφέρθηκε στους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, κάνοντας λόγο για τραγωδία αναφερόμενη στα ελληνικά νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές.
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Είμαστε μια χώρα που βρίσκεται στην άκρη των συνόρων της Ευρώπης.
Χαιρόμαστε πολύ που ο Πάπας Φραγκίσκος μας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά» είπε αρχικά κάνοντας λόγο για αδικίες σε ό,τι αφορά τα βάρη που σηκώνει η κάθε χώρα της Ευρώπης στο κομμάτι αυτό.
«Δεν έχουμε πολλή πρόοδο στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» σχολίασε με νόημα ο Ελληνας πρωθυπουργός.
Ενώ επέκρινε την Τουρκία στο κομμάτι του μεταναστευτικού, τονίζοντας πως η γειτονική χώρα καταφεύγει σε εργαλειοποίηση του ζητήματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης