Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πλεύρης: Προς παράταση των περιοριστικών μέτρων για μια εβδομάδα

Πλεύρης: Προς παράταση των περιοριστικών μέτρων για μια εβδομάδα
Φαίνεται ότι η κορύφωση της Omicron έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Delta
Την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά μια ακόμα εβδομάδα σκιαγράφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ενόψει της σημερινής σύσκεψης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία αναμένεται να αποτιμήσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Πλεύρης πρόκρινε την παράταση των μέτρων έως τα τέλη του μήνα προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας.
«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. 
 
Φαίνεται ότι η κορύφωση της Omicron έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Delta.
Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Οmicron είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Delta που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων.
Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης