Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τετάρτη 22 Ιουνίου: Άγιος Ευσέβιος

Τετάρτη 22 Ιουνίου: Άγιος Ευσέβιος
Ti απαντά ο Πατήρ Δημήτριος των Αγίων Ισιδώρων στην επίθεση του Αργολίδος
Ο Άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία υπέφερε από τις κακοδοξίες του Αρείου. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του.

Ο Άγιος, ο οποίος ήταν επίσκοπος Σαμοσάτων διώχθηκε, υπέμεινε όμως με θαυμαστή καρτερία όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες με την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα εξέλθει στο τέλος νικήτρια. Όταν πέθανε ο αιρετικός και λαομίσητος Κωνστάντιος τον διαδέχθηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ο οποίος θέλησε να επαναφέρει τη λατρεία των ειδώλων. Ο Ιουλιανός εξαπέλυσε φοβερότερους διωγμούς κατά των χριστιανών. Τότε νέες διώξεις άρχισαν για τον Ευσέβιο πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες. όμως ο Άγιος παρέμεινε το ίδιο ακλόνητος.

Τα ίδια συνέβησαν και με τον αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ήταν και αυτός θερμός υποστηρικτής των Αρειανών. Ο Άγιος για μία ακόμη φορά, κλήθηκε να υπερασπισθεί την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης. Για τους αγώνες του ο Ουάλης, τον απομάκρυνε από τον Επισκοπικό θρόνο του και τον εξόρισε σε κάποιο έρημο τόπο κοντά στον ποταμό Ίστρο. Μετά το θάνατο του Ουάλη ο Άγιος Ευσέβιος επανήλθε από την εξορία στην Επισκοπή του και άρχισε αμέσως την κάθαρση της επαρχίας του από τούς κακόδοξους αιρετικούς. Κάποια ημέρα, το έτος 380 μ.Χ., που περνούσε έξω από το σπίτι μιας αιρετικής γυναίκας, εκείνη τον κτύπησε με μίσος στο κεφάλι με μία μεγάλη πέτρα και με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Αγίου και τη μετάβασή του «από τα λυπηρότερα προς τα θυμηθέστερα και τα τερπνά».

Ἀπολυτίκιον Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε. Γιορτή Αγίου Ευσεβίου

Σοφίας τοῦ Πνεύματος, καταυγασθεῖς τῷ φωτί, τὸν λόγον ἐτράνωσας, τῆς εὐσέβειας ἠμίν, Εὐσέβιε ἔνδοξε, σὺ γὰρ ἱεραρχήσας, εὐσεβῶς τὴ Τριάδι, ἤθλησας θεοφρόνως, καὶ τὴν πλάνην καθεῖλες. Καὶ νῦν Πάτερ δυσώπησον, σώζεσθαι ἅπαντας.

Πηγή: Proseuxi.gr

Απάντηση από τον Ιερέα της Αγάπης και της Υπομονής π Δημήτριος, σήμερα στους Αγίους Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Προσεύχομαι για σας, λειτουργώ για την ψυχή μου.

Βλέπουμε τον Άγιο Νικόλαο Πλανά και τόσους Αγίους που ναι μεν χτυπήθηκαν, συκοφαντήθηκαν, κυνηγήθηκαν αλλά στο τέλος αγίασαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού.

Όποιος έχει πνεύμα Θεού καταλαβαίνει πάντοτε την αλήθεια. Ο Θεός έχει δώσει στον κάθε έναν άνθρωπο ένα Τάλαντο. Θα το δούμε μόνο αν έχουμε πνεύμα Θεού και αν δεν υπάρχει το ΕΓΩ.

Σας είπα τόσες φορές, εγώ δεν είμαι τίποτα, ένα απλό παπαδάκι είμαι, καθημερινά λειτουργώ εδώ στους Αγίους Ισιδώρους. Λειτουργώ για την ψυχή μου, προσεύχομαι για όλους , κάθε μέρα προσεύχομαι για τους Αρχιερείς μας και τους Ιερείς μας και μου λένε ΄΄πάτερ αυτοί προσεύχονται για σένα΄΄.

Δεν το ξέρω αυτό παιδιά μου, ξέρω τι κάνω εγώ, προσεύχομαι για όλους, είμαι πατέρας, έχω αναθρέψει παιδιά και ξέρω, όταν ΔΕΝ είσαι γονέας δεν μπορείς να ξέρεις πολλά πράγματα. Ούτε τον πόνο , ούτε τον κόπο , ούτε τον ιδρώτα.

Πάντοτε κοιτάζω όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι μου να είμαι καθαρός, να διατηρώ το σώμα και την ψυχή μου καθαρή.

Να μην λερώνω το σώμα μου, ούτε την ψυχή μου, ούτε το στόμα μου.

Να με συγχωράτε, αν κάποιοι λένε περί των θαυμάτων, τα θαύματα δεν τα κάνει ο Παπάς, τα κάνει ο Σταυρός, και ο Σταυρός ποιος είναι, ο Χριστός, και ο Χριστός ποιος είναι , ο Σταυρός. Οι Άγιοι Ανάργυροι πως θεράπευαν.

Θυμήθηκα τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό σήμερα, πόσο κυνηγήθηκε παντρεμένος, πόσο τον πολέμησαν και όμως αγίασε και είναι από τους μεγαλύτερους Αγίους της Ορθοδοξίας.

Πηγή: ΕΚΚΛΗCIA ON LINE

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης