Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Oktay (Toυρκία) προς Ελλάδα: Αποστρατιωτικοποιήστε πάραυτα τα νησιά, αλλιώς θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους

Oktay (Toυρκία) προς Ελλάδα: Αποστρατιωτικοποιήστε πάραυτα τα νησιά, αλλιώς θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους
«Εάν τα νησιά στο Αιγαίο δεν αποστρατιωτικοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε την κυριαρχία τους»
Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία διά στόματος του αντιπροέδρου της Fouat Oktay, λίγες ώρες αφότου η ΕΕ την κάλεσε σε αποκλιμάκωση της έντασης στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
«Την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη στην ελληνική πλευρά (της Κύπρου), ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέκρινε αυτό το νησί, στο οποίο βασιλεύει η ειρήνη, με την Ουκρανία και προσέβαλε την ειρηνευτική επιχείρηση. Επιπλέον, αυτά τα πράγματα είναι αντίθετα με τις διεθνείς συμφωνίες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων İhlas News Agency.
 
 
Στη συνέχεια, μάλιστα, απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας που εξοπλίζει τα νησιά της στο Αιγαίο».
Ο Oktay συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Εάν τα νησιά στο Αιγαίο δεν αποστρατιωτικοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε την κυριαρχία τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών.
Αυτό που τούς ενοχλεί είναι η ακλόνητη στάση της Τουρκίας, η οποία είναι ηγέτης στην περιοχή και έχει ισχυρή επιρροή στον κόσμο». 
Στη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Oktay είπε επίσης ότι ο τουρκοκυπριακός λαός εκδήλωσε την επιθυμία του για λύση δύο κρατών εκλέγοντας τον Ersin Tatar πρόεδρο.
«Αυτό που ενοχλεί τους Έλληνες είναι το γεγονός ότι ο λαός της Βόρειας Κύπρου στέκεται όρθιος», υποστήριξε ο Oktay.
«Η υποστήριξη της Τουρκίας προς την ΤΔΒΚ είναι σταθερή και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι.
Οι πολιτικές της δυσφήμισης και του εκφοβισμού δεν μπορούν να μας πάνε πίσω», είπε. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης