Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Δεν χρειάζεται άλλη αστάθεια στο ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης: Δεν χρειάζεται άλλη αστάθεια στο ΝΑΤΟ
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στις γεωπολιτικές προκλήσεις και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στέλνοντας σαφή μηνύματα στην Τουρκία, την οποία επέκρινε για καιροσκοπικές και ωφελιμίστικες συμπεριφορές και τόνισε ότι δε χρειάζεται άλλη αστάθεια εντός της Συμμαχίας. 

«Συναντιόμαστε σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη σκιά ενός πολέμου. Η ρωσική εισβολή συνιστά μια τομή στον γεωπολιτικό χρόνο. Δίνει νέα σημασία στο ΝΑΤΟ και μας υποχρεώνει να κινηθούμε ταχύτερα, ώστε να ενισχύσουμε τις δομές του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με νέες γεωπολιτικές προκλήσεις. Στο νέο στρατηγικό δόγμα, στην εισαγωγή του συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως το αξιακό πλαίσιο της Συμμαχίας». 

Σχολιάζοντας την επίτευξη συμφωνίας για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική για το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές». 

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και αποτελεί σημαντικό πυλώνα σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο. «Επενδύουμε άνω του 2% στις αμυντικές δαπάνες, θωρακίζοντας την αποτρεπτική μας δυνατότητας και τις δομές της Συμμαχίας. Ως πυλώνας σταθερότητας έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η προσήλωση της Συμμαχίας πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται άλλη αστάθεια εντός της Συμμαχίας και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας», κατέληξε. 

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, θα γίνει η τελετή υποδοχής από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ και θα ακολουθήσει η οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης