Επικαιρότητα

Δημοσιονομικό «τεστ» για νέα μέτρα από το φθινόπωρο

Δημοσιονομικό «τεστ» για νέα μέτρα από το φθινόπωρο
Μία πρώτη γεύση για το πώς θα κινηθούν οι οικονομίες της ευρωζώνης το 2023 θα δώσει το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας
«Κρας - τεστ» για τη νέα δέσμη των πυροσβεστικών μέτρων που θα κλειδώσουν το φθινόπωρο θα αποτελέσουν τα στοιχεία με την πορεία των εσόδων στο δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου που θα δώσουν στίγμα για τα ταμειακά περιθώρια στον προϋπολογισμό.
Ήδη το οικονομικό επιτελείο περιμένει με αγωνία να δει τα φορολογικά έσοδα που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία καθώς ο στόχος είναι για 9 δισ. ευρώ ενώ το κύμα ακρίβειας φουντώνει και σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό που τρέχει με υψηλό 29 ετών για τον Ιούνιο φθάνοντας στο 13% από 11,3% τον Μάιο, μειώνει την αγοραστική δύναμη στα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να γεμίσουν το καλάθι.
 
Επισημαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα ανέβει φέτος στο 5,6%, ενώ ήδη ο μέσος όρος είναι αρκετά υψηλότερος, εξέλιξη που προοιωνίζεται την αναθεώρησή του.
Παρά την κάμψη των εισπράξεων από τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης τον περασμένο μήνα, ο Ιούλιος θα πρέπει να κλείσει με φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 4,85 δισ. ευρώ για να μην ξηλωθεί το πλεόνασμα στο ισοζύγιο των φόρων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης