Επικαιρότητα

Πλεύρης: Από το φθινόπωρο και μετά τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Omicron

Πλεύρης: Από το φθινόπωρο και μετά τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Omicron
Σε κάμψη τα κρούσματα, πτώση τις επόμενες εβδομάδες υποστήριξε ο υπουργός Υγείας
Την εκτίμηση πως τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Omicron που θα περιλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5 αναμένονται στην Ελλάδα από το φθινόπωρο και μετά διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πλεύρης είπε πως μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να δοθεί η έγκριση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που είναι επικαιροποιημένα ως προς τη μετάλλαξη Omicron, τα οποία θα προστατεύουν από νόσηση και βάρια νόσηση αλλά και από την μόλυνση, σύμφωνα με την ενημέρωση και την εκτίμηση των φαρμακευτικών εταιρειών.
Επιπλέον, σημείωσε πως λίγο αργότερα αυτά τα εμβόλια θα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5.
 
«Για το λόγο αυτό η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα» υποστήριξε ο υπ.Υγείας, ο οποίος ερωτηθείς αν βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης εμβολίων τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα, αλλά δεν γνωρίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης