Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης για Τουρκία: Έχει απέναντί της όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλους τους συμμάχους

Μητσοτάκης για Τουρκία: Έχει απέναντί της όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλους τους συμμάχους
Για τα ενεργειακά ο πρωθυπουργός είπε ότι κανείς εθνικός προϋπολογισμός δεν είναι σε θέση να καλύψει το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Μήνυμα στην Τουρκία ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια έστειλε ο πρωθυπουργός από το υπουργικό συμβούλιο.

«Μια κουβέντα μόνο για τα εθνικά θέματα. Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ, τόσο για τις 'κόκκινες γραμμές της', όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον Τουρκικό λαό.

Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει  και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά. Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

Για τα ενεργειακά ο πρωθυπουργός είπε ότι κανείς εθνικός προϋπολογισμός δεν είναι σε θέση να καλύψει το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Συμπλήρωσε ότι απαιτούνται και τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις και πρόσθεσε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη, αλλά τόση όση ώστε να μην υπονομεύεται η πορεία της οικονομίας.

Τόνισε ότι η κατάσταση απαιτεί πολιτική αξιοπιστία και σταθερότητα και πως η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει ωριμότητα, εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης χωρίς να ναρκοθετεί την επόμενη ημέρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δρομολογούνται ήδη τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε στην Θεσσαλονίκη.Σημείωσε ότι η διεθνής συνεργασία στη βάση των αρχών αναδεικνυεται σε προτεραιότητα απέναντι στην αβεβαιότητα.

«Το τόνισα στον ΟΗΕ, μόνο αν ηττηθεί η μορφή της επιθετικής βίας το διεθνές δίκαιο θα διέπει τις σχέσεις των χωρων, για να μην βρει η στάση της Ρωσίας επιδοξους μιμητές σε άλλες περιοχές» είπε.Μόνο η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο θα ακυρώσει τα σχέδια της Μόσχας να προκαλέσει κρίση σε χώρες της δύσης, σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης