Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Υπεγράφη η νέα συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου - Τι προβλέπει

Υπεγράφη η νέα συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου - Τι προβλέπει

Μετά την οριοθέτηση ΑΟΖ, Αθήνα και Κάιρο προχώρησαν στην υπογραφή νέας διακρατικής συμφωνίας σε ειδική τελετή

Υπεγράφη, πριν από λίγο, η νέα διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου με την οποία τίθεται σε εφαρμογή νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την οριοθετημένη περιοχή μεταξύ των δύο κρατών, και ακυρώνεται στην πράξη το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κοινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR) στην επίμαχη περιοχή.

Μετά την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, Αθήνα και Κάιρο προχώρησαν πριν από λίγο και στην υπογραφή της νέας διακρατικής συμφωνίας ("Μνημόνιο Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης") σε ειδική τελετή.

«Η Συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα, αντανακλά τη στρατηγική σχέση που έχουμε σφυρηλατήσει τα τελευταία χρόνια, σχέση η οποία εδράζεται σε ισχυρούς διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Οι σχέσεις συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου θα πρέπει να είναι μοντέλο για τις σχέσεις όλων των χωρών. Βασίζονται στο σεβασμό, και τις σχέσεις καλής γειτονίας» δήλωσε από πλευράς του ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου.


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης