Επικαιρότητα

Metron: Στο 36,5% η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ - Αισιόδοξα μηνύματα για το ΠΑΣΟΚ

Metron: Στο 36,5% η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ - Αισιόδοξα μηνύματα για το ΠΑΣΟΚ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει την όποια φθορά του κυβερνώντος κόμματος.
Φθορά της κυβέρνησης και αύξηση των αρνητικών εντυπώσεων για βασικούς τομείς, όπως η οικονομία και ο πληθωρισμός, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει την όποια φθορά του κυβερνώντος κόμματος.

Ετσι, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 28,9% και υποχωρεί κατά 0,4 μονάδες από τη μέτρηση του Οκτωβρίου (29,3). Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πλησιάσει το κυβερνών κόμμα καθώς έχει ποσοστό 20,9%, μόλις 0,2 μονάδες υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα. Ετσι η διαφορά των κομμάτων βρίσκεται στις 8 μονάδες από 8,6% τον Οκτώβριο, επομένως, η ψαλίδα δε δείχνει να κλείνει, τουλάχιστον σε ικανοποιητικό επίπεδο για την αξιωματική αντιπολίτευση. 
 
Τρίτο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,3% (11,9% τον Οκτώβριο), με μικρή υποχώρηση 0,6 μονάδων, κάτι που σημαίνει ότι δεν κερδίζει, αντίθετα χάνει από την υπόθεση των υποκλοπών.
Το ΚΚΕ διατηρεί τις ίδιες μονάδες, 4,8%, ομοίως και η Ελληνική Λύση με 3,4%. Με μικρή άνοδο 0,4 μονάδων και στο 3,6% βρίσκεται το ΜέΡΑ25 ενώ απώλειες σχεδόν μίας μονάδας έχει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, οι Ελληνες (1,8% από 2,7%), απομακρυνόμενο από το εκλογικό κατώφλι του 3%.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης