Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ηλεκτρονικά από σήμερα (29/11) οι προσφυγές κατά της Εφορίας

Ηλεκτρονικά από σήμερα (29/11) οι προσφυγές κατά της Εφορίας
Όσοι θέλουν να υποβάλουν ηλεκτρονική ενδικοφανή προσφυγή θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet
Aνοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές προσφυγές κατά της Εφορίας με το μέτρο να τρέχει πιλοτικά και από την 1/2/2023 να καθίσταται υποχρεωτικό με τις ενστάσεις να υποβάλλονται αποκλειστικά μέσα από τον κόμβο της ΑΑΔΕ.
Σκοπός της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση του «στοκ» των προσφυγών καθώς ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
 
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 80.000 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις έχουν προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ) και από αυτούς με βάση τις υποθέσεις που έκλεισαν το 25% δικαιώθηκε.
Σύμφωνα με την απόφαση οι φορολογούμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της πορείας των προσφυγών που υπέβαλλαν και των ένδικων βοηθημάτων που ασκούνται μετά την έκδοση της απόφασης ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Θα υπάρχουν ωστόσο δικλείδες που δεν θα επιτρέπουν στους φορολογούμενους να υποβάλλουν μία προσφυγή πολλές φορές ή να υποβάλλουν εκ νέου προσφυγή που έχει απορριφθεί ή μπαράζ ερωτημάτων για τους λόγους απόρριψης ή καθυστέρησης από την ΔΕΔ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης