Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

H Βουλή μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα και την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 40%

H Βουλή μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα και την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 40%

Η ενεργειακή τάξη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων βελτιώνεται κατά 2 ενεργειακές κατηγορίες, δηλαδή από Δ σε Β

 

Τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στο εσωτερικό του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, υπέγραψε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πρόκειται για έργο που έρχεται να ενισχύσει τις ευρύτερες ενέργειες και δράσεις της Βουλής των Ελλήνων, που στόχο έχουν τη συντονισμένη και δραστική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος κατά τη λειτουργία της. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση ενεργειακά αναβαθμισμένου εξοπλισμού φωτισμού τεχνολογίας LED στο εσωτερικό του.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Τασούλας, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενεργειακή καθαρότητα και τη μείωση των ενεργειακού αποτυπώματος του Μεγάρου της Βουλής, τόνισε ότι «εκτός από το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Βουλής, που περιλαμβάνει αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και των κλιματιστικών, προστίθεται και το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού στο εσωτερικό της Βουλής, τοποθετώντας φωτιστικά τύπου LED στη Βουλή, έτσι ώστε να είναι εναρμονισμένο και το εσωτερικό του κτιρίου με την ανάγκη μειωμένου, ενεργειακού αποτυπώματος».

Φωτισμός

Στη συνέχεια ο κ. Τασούλας εξήγησε ότι «χάρη σε αυτή την εξέλιξη, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα και την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% πλέον. Και χάρη σε αυτή την προσθήκη ενεργειακού και αποτελεσματικού φωτισμού αναβαθμίζεται και η ενεργειακή τάξη του κτιρίου της Βουλής από Δ σε Β». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, «καταφέρνουμε να βάλουμε ένα κτίριο που είναι μνημείο, από την εποχή του Όθωνος, στη σύγχρονη εποχή με όρους προσεκτικούς και εναρμονισμένους με τις ανάγκες της εποχής».

«Είναι μεν ένα κτίριο παλιό αλλά με σύγχρονο τρόπο χειρισμού του ενεργειακού του αποτυπώματος. Σε λίγους μήνες πλέον, η Βουλή θα έχει όλη αυτή την υποδομή που θα της επιτρέπει να είναι ένα παλιό και ταυτόχρονα σύγχρονο κτίριο», προσέθεσε ο κ. Τασούλας.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μία γενικότερη προσπάθεια από την οποία δεν θα μπορούσε η εθνική αντιπροσωπεία να απουσιάσει», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Με την προσθήκη του νέου υποέργου της ενεργειακής αναβάθμισης φωτισμού στο εσωτερικό του Μεγάρου, βελτιώνεται επιπλέον το ενεργειακό αποτύπωμα κατά 6%, ενώ η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας, με την υλοποίηση όλων των ενεργειακών παρεμβάσεων, διαμορφώνεται συνολικά στο 36%. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, κατά 39%. Η δε ενεργειακή τάξη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων βελτιώνεται κατά 2 ενεργειακές κατηγορίες, δηλαδή από Δ σε Β.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης