Εξοικονόμηση

H σύσταση Habeck για οικιακή εξοικονόμηση: Κάθε κιλαβατώρα ενέργειας μετράει

H σύσταση Habeck για οικιακή εξοικονόμηση: Κάθε κιλαβατώρα ενέργειας μετράει
Νέες προειδοποιήσεις για οικονομία στην οικιακή ενέργεια από τον Γερμανό υπ. Οικονομίας

«Κάθε κιλοβατώρα βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας». Αυτή είναι η νέα έκκληση που απευθύνει στους Γερμανούς μέσω βίντεo στο twitter o υπ. Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ. Τους καλεί να εξοικονομήσουν με κάθε τρόπο ενέργεια στα σπίτια τους  θεωρώντας ότι δεν χωρά άλλη αναβολή.

Κι αυτό διότι ο ρωσικός πάροχος φυσικού αερίου Gazprom προχώρησε σε μείωση του όγκου φυσικού αερίου που μεταφέρεται στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ο οποίος διέρχεται μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Συγκεκριμένα η Gazprom ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα διοχετεύονται στη Γερμανία μάξιμουμ 67 εκατομμύρια κ.μ. φυσικού αερίου αντί των 167 εκατομμυρίων κ.μ. που ίσχυαν βάσει συμφωνίας.

Την ίδια ώρα καμπανάκι για την ενέργεια χτυπά και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Kλάους Μύλερ, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Rheinische Post καλεί τους ιδιοκτήτες γερμανικών ακινήτων να προσαρμόσουν το δίκτυο θέρμανσης τους κρύους μήνες σε σταθερές θερμοκρασίες 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα ο ίδιος προτείνει τη στήριξη εταιρειών που εξοικονομούν ενέργεια με ένα ειδικό μπόνους φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης