Εξοικονόμηση

Στον δρόμο της εξοικονόμησης η Βουλή - Πότε θα σβήνει τα φώτα

Στον δρόμο της εξοικονόμησης η Βουλή - Πότε θα σβήνει τα φώτα
Διακόπτεται ο φωτισμός στην πρόσοψη και τις λοιπές πλευρές του κτιρίου της Βουλής και θα παραμείνει μόνο ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του κτιρίου

Επιπλέον μια κίνηση στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας, πέραν δηλαδή των όσων προβλέπει το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισής του που βρίσκεται, ως γνωστόν, εδώ και καιρό σε εξέλιξη, πραγματοποιεί το Κοινοβούλιο.

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κων. Τασούλα, διακόπτεται ο φωτισμός στην πρόσοψη και τις λοιπές πλευρές του κτιρίου της Βουλής και θα παραμείνει μόνο ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του κτιρίου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και με αυτόν τον τρόπο η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για περιορισμό στη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Οπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται «από το 2019 σε εξέλιξη το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 36%. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, όσον αφορά τα συστήματα θέρμανσης – ψύξης του κτιρίου και του ηλεκτροφωτισμού». Παράλληλα σημειώνεται ότι «ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης